četvrtak, 18. siječnja 2018.

Portakal Reçeli/turski đem/ namaz od naranče


Vidim da su na coolki jako popularni đemovi od naranče, ja ih radim u puno verzija čak i sa rogačem ali samo sam ovaj objavila na coolki, pa evo da prebacim na blog, dobro da su me sjetili jer je sad i onako vrijeme naranči pa će nekom dobro doći i ova verzija đema.Užasno me ljuti da ne mogu niti komentirati, niti stavljati slike na coolinariku, možda je vrijeme da se tamo netko ozbiljno uhvati u koštac s tim problemom jer doista više nema smisla, mučenje je  uopće tamo nešto napisati, vrti pola sata , pošalje poruku a potom poruke nema.Nema veze možda je vrijeme i da odem sa tih stranica konačno, mnogima  će se radovati, no idemo mi na recept, ovo je malo drugačiji recept, radi se sa šećerom u prahu i cijelim narančama, trebale bi dobiti fine šnite naranče u umaku, otprilike kao slatko od naranči, no ako netko ne voli slobodno ga ispasirate štapnim mikserom u kremu u tom slučaju će te dobiti klasični đem.Đem se jako dobro čuva na hladnom i mračnom mjestu, ako volite pikantniju aromo možete dodati tokom kuhanjami konzerviranja jedan klinčić,   kad otovrite teglicu osjetit će te zarobljenu aromu narače,./LINK/


Za jednu teglicu:


2 naranče

 450g šećera u prahu

1žličica soka od limuna

450ml vode


Priprema:

1. Stavite naranče u posudu na vatru.Podlite ih hladnom vodom.Pustite da prokuhaju.Odlijete vodu pa ponovite postupak jos dva puta.To će pomoći da se naranče odgorče. Nakon sto prolijete zadnju vodu prelite naranče opet hladnom vodom i ostavite da se malo ohlade .To će trajati desetak minuta.

 2. Za to vrijeme: U posudu s vodom stavite šećer u prahu pustite da prokuha pa dodate sok od limuna.Dok voda s šećerom kuha vi narežite naranče prvo na tanke fetice pa fetice prepolovite poprečno.Dok sjeckate naranču uklonite špice. Naranče stavite u vodu s šećerom pustite da na srednjoj vatri kuha dvadesetak minuta.



 3. Ako želite biti sigurno da je to kozistencija kakvu želite ,stavite malu žličicu par minuta u frizer ,uronite je u naranče i ako izađe pokrivena skroz znaci da je gotovo. Stavite marmeladu u staklenu(steriliziranu/prokuhanu) posudu dok je vruća ,poklopite je ,okrenute na poklopac i pustite da se ohladi. Mala napomena: ja volim komade naranče pa sam je ostavila takvu, vi ako ne volite slobodno ispasirate štapnim mikserom.
Meni je nadraže na preprženi tost, možete koristiti za kolače isto bude fino.

3 komentara:

  1. Zanimljiv postupak sa celom narandžom. Ako nađem neprskane, domaće pravi obavezno. Što se tiče coolinarke, ja od kada imam blog tamo više ništa ne objavljujem. Ovo me sasvim ispunjava, ko želi neka me poseti na blogu. Vidim da je tamo sad poplava novih članica, nikog više i ne poznajem. Ovde mi sve ide glatko i to mi se jako sviđa. Pozdrav draga Mucika od nas Od tanjira do pjata!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam do sada nekako stavljala recepte jer su me cure molile da im je preglednije, no sad neznam više,nažalost neki ljudi su uništili coolku i sad je već svima mučno se tamo pojavljivati, hvala ti puno na komentaru jako mi je drago da ti se sviđa recept a ja i tvoje pratim, pozz mila :-)

      Izbriši
  2. Sramota je što se sve događa na coolinarici i kakvi ljudi se tamo motaju, a dotična osoba je i meni prepisala recept i za to pobrala sve pohvale i lajkove a moj je samo ona komentirala, sramota me je što sam se uopće tamo prijavila takve ljude treba izbaciti sa coolinarike .

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname