ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Piletina sa parmezanom i peršinom

Fina i jednostavna piletina iz tave koju mi obožavamo pogotovo u danima kad nemamo puno vremena a želimo lijepo i zdravo jesti.


Sastojci:/4 osobe


500g pilećih fileta

1žlica brašna

sol, malo više papra

oko 100g ribano grana-padana ili parmezana

mali komadić maslaca

1žlica maslinovog ulja

1žlica svježe nasjeckanog peršina

Priprema:

Fileta operite i osušite posolite ih lagano i dosta po paprite/ja volim i super mi paše sa sirom, vi po želji/Lagano prospite fileta brašnom,otresite višak.
Zagrijete u tavi maslac i ulje pa prepržite fileta da dobiju finu boju i ispeku se.Naribati sir, posuti fileta sirom i malo peršina, okrenuti, pustiti da se sir zapeče, posuti gornju  stranu sirom i peršinom, okrenuti d se fileta zapeče sa donje strane.Izvaditi gotove fileta, staviti žlicu dvije vode, pusti a se dignu divote sa tave preliti preko fileta.
Servirati toplo uz rižu sa povrćem.

4 komentara:

  1. napravila sam za sutra, malo sam copnula, odusevljena sam okusom i jedva cekam kad dodem sa posla da rucam, lp :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, bas sam sretna, ovo je jako jednostavan recept za filete a opet fin, puno pozdrava saljem :-)

      Izbriši
  2. Krasno izgleda, ali kako uopće više ne jedemo piletinu i puretinu (ne volimo, puna sulfata, pesticida i sličnoga) ovo samo mogu gledati kao primamljivu fotku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ajme ne govori mi ništa i ja o tome razmišljam uvijek kupijem KAO domaće ali vjeruj mi se nisam više u ništa sigurna, hvala ti puno na komenatru , pozdrav letiii :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname