petak, 1. lipnja 2018.

Štrudla od tikvica

Kad stignu fine domaće tikvice kod mene su gotovo svaki dan na meniju u bilo kakvoj varijanti, mislim da na coolinarici imam oko 100 recepata sa tikvicama tako da sam pokrivena cijelo ljeto u svakodnevnom uživanju u njima, naravno šalim se, no ipak divno je znati koliko finih recepata ima od jedne tako relativno jednostavne namirnice neutralnog okusa.Uživajte  još jednom receptu, jedite štrudlu hladnu ili toplu, možete je uzeti sa sobom na plažu, samo uživajte u ljetu, moru i šušuru.

Sastojci:

2 srednje tikvice

1 češanj češnjaka

2 žlice maslinovo ulja

sol,papar

origano 1/2 žličice

250g lisnatoga tijesta

150g sirnog namaza

100g šunke

70g naribanog topljivog sira


Priprema:

Tikvice prepolovite uzdužno, narežite tikvice na komade. češnjak nasjeckate.U tavi zagrijati maslinovo ulje dodate češnjak kad zamiriše dodate tikvice.Dinstate tikvice na tavi dok ne smekšaju i puste vodu, posolite ih i po paprite, te ih  začinite origanom .Gotove tivice stavite sa strane da se ohlade jer kao što i znate ništa vruće ne smije na lisnato tijesto.

Raširite lisnato tijesto premažete ga sirnim namazom, posložite u jednom sloju tikvice, stavite na tikvice narezanu šunku i naribani sir.Zarolate u štrudlu.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20-25 min.Po želji možete prije pečenja premazati žumanjkom.

2 komentara:

  1. Predobar recept, više puta rađen ovo ljeto, hvala puno.

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname