petak, 5. kolovoza 2022.

Balon ćevap

Današnji recept jako fina, hrskava peciva u kojima sam ispekla ćevape, hrskava , tanka baš onako kako treba, malo tijesta , puno ćevapa.Ako se bojite duge pripreme , nema straha , peciva su gotova u 10min, još 10-15min pečenja i na stolu imate vrhunsku deliciju.Za sve ljubitelje vrhunskih komada mesa da budemo iskreni za sve gurmane jedna poslastica u Splitu je otvoren @beefshop_split, tu će te naći vrhunske komade mesa i ove odlične ćevape.
Receept:/4 osobe
Pecivo:
200 ml tople vode
1/2žličice soli
prstohvat šećera
3žlice čvrstog jogurta
1/2žličice pecivnog praška
400-450g glatkog brašna
1žumanjak i sezam za premazivanje
Ostalo:
21 ćevap iz @beefshopa/gotovo pakovanje
luk,kajmak, ajvar sve po ukusu

Priprema:
Prvo napravite pecivo:
u zdjelu stavite toplu vodu, jogurt, sol i šećer, promješajte žlicom.Postepeno dodati brašno sa pecivnim praškom , zamijesiti glatko tijesto koje se ne lijepi, pokriti čistom krpom da odstoji dok ne ispečete ćevape.
Ćevape ispecite na pola, da uhvate finu boju  sa svih strana.Odložite.

Tijesto podijeliti na 8 kuglica.




Zagrijete pećnicu na 200 C. Žumanjak izradite sa par kapi vode.Stavite papir za pečenje na lim.Razvaljajte svaku okruglicu na veličinu srednjeg tanjra, pazite da vam gornja strana nema nijednu rupicu.

Na donji dio stavite po 5 ćevapa.
Okolo premažite sa malo žumanjaka.




 

Stavite drugi krug na ćevape, zajedno sa slamkom.

Savijte tijesto jedno oko drugog do slamke, kad dođete do slamke, jako puhnite u slamku da se klobuk napuše, izvadite slamku, brzo zatvorite otvor.
Klobuke premazati žumanjkom, pospete sa malo sezama.
Pecite negdje 15-20min. dok ne uhvate lijepu zlatnu boju.Premažete masnoćom od pećenja ćevapa da se zasjaje.
Klobuke otorite nožicama, začinite ćevape po želji.





Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname