ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

"Balalajka"piletina


Ruska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

4 kom /polovice pilećih prsa

150g heljdine kaše

400ml vode

500g gljive svježe

1 luk

500ml vrhnja za kuhanje

2žlice ulja

1žlica maslaca

sol,papar

Priprema:

Operite heljdu hladnom vodom.Stavite je kuhati u posudu na vatru zajedno sa 400ml vode ,kad prokuha posolite je ,smanjite vatru na najmanje ,poklopite pa pustite da se heljda skuha i da upije svu vodu i omekša..
Za to vrijeme pripremite pileća prsa.Očistite ih viška masnoće ,zarežite po sredini pazeći da ne zarežete do kraja ,napravite džep ,lagano ga raširite.Odvojite i male dijelove piletine kojima ce te kasnije zatvarati filete.Sve posolite i popaprite.
Zagrijete ulje i maslac  u tavi ili woku .Operite i nasjeckajte gljive .Ogulite i nasjeckajte luk na sitno.Izdinstajte luk na ugrijanoj masnoći dok se fino ne uprži ,dodate nasjeckane gljive pa nastavite pržiti dok sva tekućina ne ispari iz gljiva i one se fino uprže.Dodate par žlica dinstanih gljiva u u heljdu ,promiješate da se poveže ,posolite i poparite po ukusu.Pustite sa strane da se malo smjesa ohladi.
Nadjenete piletinu heljdom.Poklopite malim dijelovima piletine.
Zagrijete grill-tavu sa jako malo ulja ,stavite nadjevenu piletinu .Na piletinu stavite lonac ili tavu da je lagano stisne i da se i ona tako peče da bi se lagano spljoštila/pazite da ne pretjerate sa težinom/Prepržite piletinu sa jedne i druge strane da uhvati lijepu boju.
Preprženu piletinu stavite u tavu sa gljivama podlijete sve sa vrhnjem za kuhanje ,posolite i poparite po ukusu,pa pustite da se sve kuha nekih 10min.
Servirate piletinu sa finim umakom uz ostatke nadjeva.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname