srijeda, 4. svibnja 2016.

Začinjene kineske tikvice

4 osobe
Kineska kuhinja


Sastojci:

3 tikvice

2 češnja češnjaka

2 mlada luka

sol,papar

2 žlice ulja sezama 

1žlica ulja 

2žličice svijetlog sezama

Preljev:

1žličica meda

3-4 žlice soja umaka

2žlice ljutoga chilli umaka/sriracha/opcionalna


Priprema:

Zagrijete ulje u woku .Narežite tikvice na duge trake.Prepržite  tikvice na ulju /nekih 8 min.Kad je gotovo dodate sezamovo ulje ,promiješate i izvadite na tanjur za serviranje.
U zdjelici pomiješate chilli umak /budite oprezni počnite prvo sa malom količinom a onda sve izbalasirjate po svom ukusu,dodate med i soju pa sve izmiješate dok se poveze ,ako se zadovoljni sa okusom ,prelite sve po tikvicama .
Pospite sitno nasjeckanim mladim lukom i sezamom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname