utorak, 30. kolovoza 2016.

Gurmanska pileća prsa

Pileća prsa su uvije izazov osim ako cete ih staviti na naglo i jesti toga trena .Ovo je vrlo fina piletina pečena u  češnjaku ,smeđem šećeru i đumbiru ,vjerujte kombinacija je više nogo fina.Recept je iz časopisa #Gurmet#

Sastojci;

500g pilećih prsa

1žlica maslinovog ulja

5 češanja češnjaka

2žlice smeđeg šećera

50 ml pilećeg temeljca

1/2žličice naribanog đumbira

navrh noža ljute mljevene  paprike

sol,papar

Priprema:

Piletinu rastanjite i lagano preko prozirne folije potucite batićem za meso.Posolite je i popaprite .
Na sitno nasjeckajte češnjak i đumbir/možete đumbir i naribati/.
Zagrijete u tavi maslinovo ulje pa na njemu prepržite kratko piletinu samo da se zatvore pore.Piletinu posložite u keramički pekač/ponavljajte postupak dok ne prepržite svu piletinu/ .
Na ulje od pečenja stavite češnjak  ,pustite da se kratko preprži i zamiriše ,maknete sa vatre ,dodate šećer i pileći temeljac te obavezno malo ljute mljevene  paprike.Prelijete sve po piletini .
Pecite filete 20min u pećnici na temperaturi od 200C.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname