srijeda, 12. listopada 2016.

Kraljevski pohani sir

Pohani sir zamotani u pancetu/pršut ,divno i vrlo jednostavno jelo kojemu je potrebno samo kratko vrijeme pripreme i malo masnoće.Uživajte uz trgance  po receptu Chokodive/link/.


Sastojci:

250g gaude/tvrđa

2 jaja

150g dimljene šunke/pancete na fete/ tanko narezane

100g mrvice

2žličice brašna

drveni ražnjići


Priprema:

Narežite sir na kocke /trebali bi paziti da kocke otprilike bude jednake,tako će se brže i ravnomjernije ispeku kasnije.

Zamotate svaki komadić sira u malo tanko narezane pancete.Prospite sa malo brašno .U zdjelici sa strane stavite  jaja sa malo soli pa ih lagano izradite ,u drugu zdjelicu stavite krušne mrvice.Panirajte sirne kockice prvo u jaje pa u mrvice nabodete ih na ražnjiće /pazeći koliko možete da nabodete na spoju/.
U tavu stavite plitko ulje pa sa svake strane prepržite po par minuta ,okrečite sir često da se ne otopi,kada dobije finu boju sa jedne  okrenite na drugu stranu ,ponavljajte postupak dok niste zadovoljni.
Trganci su tamne boje jer sam ih radila od heljding brašna.









2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname