petak, 14. listopada 2016.

Şiş Kanat

 Turski ražnjići sa pilećim krilcima  i povrćem .Predobar ručak ako volite hrskava krilca .Ovo jelo u Doner Salonima u turskoj se radi na roštilju i servira sa salatama ,umakom od jogurta i češnjaka i bulgurom/tipa kisir/ ili bilo kakvim drugim  prilogom od bulgura ili riže/servira  uz dosta luka .Ovo je kućna verzija ili verzija iz pećnice jer doista je šteta izgubiti  divan umak.

Sastojci:

1 kg pilećih krilca/bez vrhova/

2 rog crvene paprike

3 feferona/svježa

4luka/manja

5 rajčica srednje

1,250g krumpira

Marinada:

3žlice jogurta/čvrste

1žlica maslinovog ulja

1žlica otopljenog maslaca

2žlice pasirane rajčice/kečap

1žlica koncentrata rajčice

1žličica mljevene slatke paprike

1žličica timijana/majčina dušica

1/2žličice kumina

po 1/2 žličice sol,papar/manje više po ukusu

6 drvenih ražnjića



Priprema:

Operite i očistite krila /ako krilcima nisu skinuti vrhovi otkinute ih/ mogu vam poslužiti za juhicu ili temeljac/osušite krilca na kuhinjskom papiru.Promiješate sve sastojke metlicom za marinadu da se fino povežu /maslac prije otopite/prebacite krilca u zdjelu sa marinadom ,promiješajte ih da se po njima uhvati marinada ,pokrijte ih prozirnom folijom  i ostavite na sobnoj temperaturi dok pripremite povrće.Luk narežite na deblje fete isto napravite i sa rajčicom,papriku /jednu i drugu/očistite i narežite na kocke.Krumpir ogulite i narežite na komade.
Ako ćete krilca peći na roštilju moj vam je savjet da drvene štapiće stavite par minuta u hladnu vodu da se namoči.


Nabodete na jedan ražnjić dva krilca kroz sredinu između stavite fetu rajčice i luka a na krajeve komad paprike/slatke i ljute/ ,naravno da možete i bogatije nanizati na povrća na ražnjić to ostavljam vama da se zaigrate po želji i ukusu.Prebacite nanizane ražnjiće na tanjur..Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu količinu piletine .Ostatke povrća stavite sa strane/možete čak i narezati još ako želite/ Povrće i krumpir stavite u zdjelu sa ostatkom marinade promiješate dobro .
Pripremite lim za pečenje/ja obično uzmem keramički i na dno stavim papir za pečenje.Stavite na pripremljen pekač prvo krumpir i povrće
Pecite u zagrijanoj pećnici na 170C/nekih 45 min.Tokom pečenja možete ražnjiće koji put okrenuti.
Servirate tople krilca sa pečenim krumpirom ,narezanim svježim povrćem /tipa rajčica i luk/jogurtom,ukiseljeni feferonima i sl.Prospite peršinom
-






3 komentara:

  1. Joooj....bas odlicno izgleda...volimo krilca i ovo moram isprobati...

    OdgovoriIzbriši
  2. Joooj....bas odlicno izgleda...volimo krilca i ovo moram isprobati...

    OdgovoriIzbriši
  3. Ajmee i mi isto ali sam zenski dio zajednice decki su vise za mesnate komade ,hvala ti milaaa :-))))

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname