četvrtak, 17. studenoga 2016.

Posložena salata od piletine sa preljevom od bosiljka

Prefina salata na tragu caprese salati sa preljevom od bosiljka ,eksplozija okusa i boja .Ako želite dok kuhate piletinu dobiti i finu juhu dodate i povrće  ako će te samo poširati prsa dovoljni su vam začini.

Sastojci:

2 pileća prsa/300g 

1l pilećeg temeljca

2 grančice timijana 

po želji povrće

Ostalo:


200g mozzarelle

1 veća rajčica

Preljev:

10-tak listova svježeg bosiljka

1 mali luk/ljutika

1 žlica senfa

1 žličica šećera

1/2 žličice soli

3 žlice svijetlog vinskoga octa

5 žlica maslinovog ulja

1žlica juhe od kuhanja

Priprema:

Oprati pileća prsa staviti ga na dno lonca dodati začine podliti sve sa hladnim temeljcem te kuhati 30-45 min ovisi o debljini prsa.Izvaditi prsa pustiti da se ohlade.Ohlađena narezati na tanke šnite  isto napravite sa mozzarellom ,rajčicom.Slažite na tanjur za serviranje sir , ,piletinu i rajčicu u tri sloja dok ne složite cijeli tanjur .Odložite na hladno dok ne napravite preljev.
Preljev:Na sitno nasjeckajte luk i bosiljak .Stavite sve sastojke u mužar ili izradite štapnim mikserom u finu emulziju posolite i poparite po ukusu.Prelite preko salate.
Servirate hladno.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname