Sastojci:
450g pilećeg fileta
sol,papar
1/2žličice timijana /majčina dušica ili origano
1žličica maslinovog ulja
na vrh noža ljute paprike
2 jaja
2 češanja češnjaka
Priprema:
Narežite pileće fileta na šnicle.Lagano ih potucite preko prozirne folije batićem za meso pazeći da ne razbijete strukturu mesa.Premažete maslinovim uljem ,posolite ,poparite prospite timijan om/majčinom dušicom.Pustite pet minuta da se malo meso marinira a vi pripremite paštelu.
U zdjelicu stavite jaja ,malo posolite ,dodate malo nasjeckani očišćeni češnjak .Izradite sve štapnim mikserom u paštelu .
Prelijete paštelu preko mesa.Zagrijete tavu sa maslinovim uljem/1žlica će biti dovoljna/ Dodate šnicle koje ste izvadili iz paštele.Kad se meso počne peći /čuti će te zvuk cvrčanja ulja/smanjite vatru ,pa na lagano pecite minutu -dvije ,okreniite šnicle pa lagano prelijete sa malo paštele .Ponavljajte postupak dok ne potrošite paštelu i jaje se fino zapeče oko šnicle.
Servirate toplo uz fine salate i kuhano povrće.
Mi imamo svoje kokoške, pa moramo voleti piletinu. A neke delove treba začiniti dobro da bi bili ukusni. Ovo tvoje sigurno jeste
OdgovoriIzbrišiHvala puno Dubravka, bas sam zavidna na domacim kokicama i jajima to mora da je divno, veliki pozz letiiii.-)))
OdgovoriIzbrišiJako mi se svidja receptic i ovo moram isprobati :)
OdgovoriIzbrišiEvo mi je ljubica ,hvala ti mila ,puno te pozzz
OdgovoriIzbrišiOvo nam se bas svidjelo,svima..ponovit cemo sigurno��
OdgovoriIzbrišiHvala ti mila ,drago mi je :-)))
OdgovoriIzbriši