ponedjeljak, 27. ožujka 2017.

Planinarska marenda




Fine kobasice u pecivu sa majonezom idealne za izlet u planine.Uživajte u prirodi ,toplom proljeću i divnim pecivima.Ponesite uz ovo razne salate ,kisele krastavce ,malo mladog sira,masline i .....,koje će te piće konzumirati uz ovo ostavljam vama, uz dobro društvo i čisti zrak sve je dobro.♬♫♫♪♩😌😌


Sastojci:

Tijesto:/6 kom

oko 250g glatkog brašna

1žlica gustina

1/2 kesice kvasca

1žličica šećera

1žličica soli

1žlica maslaca/otopljenog

1 jaje

120ml vode

Ostalo:

3 kobasice/tipa kranjska/ja sam koristila puris dimljene kobase od puretine/

2žlice majoneze

1žumanjak


Priprema:

U zdjelu stavite šećer ,mlaku vodu i kvasac i gustin  ,miješate rukom da se šećer otopi ostavite par minuta stajati da se zapjeni .Dodate otopljeni maslac i jaje ,promiješate pa postepeno dodate brašno /miješajući drvenom žicom/ sa solju dok ne dobijete fino mekano tijesto koje se nelijepi .Stavite tijesto na radnu plohu koju ste prije toga lagano po brašnili pa razradite tijesto miješajući dok postane glatko .Stavite tijesto u zdjelu koju ste prije toga po brašnili ,pokrijete je prozirnom folijom i jednom čistom krpom,ostavite 30-45 min na toplom mjestu ili dok ne udupla volumen.
Kobasice /možete staviti i cijelu ja sam radili po pola /podijelite uzdužno po pola,opet kažem možete koristiti i cijelu to ostavljam vama.Tijesto podijelite u 6 dijelova.
Zagrijete pećnicu na 50C.
Od svakoga dijela napravite dugu zmijicu onoliko dugo da vam stane cijela kobasica.Zamotate kobasicu duguljastim tijestom.Posložite na lim za pečenje na koji ste stavili papir za pečenje .Ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto i kobasice.Pokrijete sve čistom krpom pa ostavite stajati na toplom u pećnici nekih pola sata ,na dno pećnice stavite zdjelu sa vrućom vodom koja se pari. .
Izvadite peciva vani pećnica pojačajte na 170C-
Po želji peciva premažete lagano razmučenim žumanjkom.Napravite po pecivima i kobasici linije od majoneze.
Pecite peciva u zagrijanoj pećnici na 170C/nekih 15-20min dok ne budu fino pečena.Peciva ne bi smjela biti puno tamna ,morala bih ostati jako mekana da ih možete saviti oko kobasice kao hot-dog..
Servirati toplo ili hladno.


4 komentara:

  1. Znaš ti da ja volim tvoja jela,ovo ti je super..pozzz Dana

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajdemo u planine, jer tamo nema zime �� Luli

    OdgovoriIzbriši
  3. Dano moja hvala na javljanju i komentaru puno te pozdravljam , zao mi samo sto te nema na coolki ali sve razumijem, puno te pozzzz

    OdgovoriIzbriši
  4. Negoo Lulac moj ,a ja cu napraviti ove sendve hehhe

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname