srijeda, 31. svibnja 2017.

Nodine sa češnjakom

Divne grickalice kojima nećete moći odoljeti, češnjak maslinovo ulje u finim mašnicama.Uživajte ja sam ih radila uz bogati mineštrone.

Sastojci:

Premaz:

3-4 žlice maslinovog ulja

2 češanja češnjaka


Tijesto:

400g brašna/glatko/

2žlice maslinovog ulja

1/2žličice šećera

1/2kesice instant kvasca

1,5žličica ravna soli

250ml mlake vode

Priprema:

Prije nego počnete bilo što raditi naribate u zdjelicu češnjak prelite sa maslinovim ulje dodate malo soli i ostavite stajati dok sve ne dovršite da se ulje lagano aromatizira češnjakom.
U mlaku vodu stavite šećer i kvasac lagano promiješate rukom , odložite par minuta dok se kvasac lagano ne aktivira.Dodate ulje, brašno sa solju.Zamiješate tijesto da bude fino.Razradite ga dodatno na radnom stolu da bude fino i glatko.
Tijesto razvaljate na tanko.Premažete smjesom češnjaka i maslinovog ulja.Narežete na duge trake otprilike 5x12cm.Svaku trakicu malo rastegnete u ruci i savijete jednom da dobijete mali čvor u sredini koji nije puno stisnut.Ponavljate postupak dok sve ne završite .
Pokrijete nodine čistom krpom ostavite stajati do 1h na toplom mjestu ili dok se fino ne podignu.

Pecite u zagrijanoj pećnici na 180C/20min ili dok ne dobiju finu boju i počnu se micati po limu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname