utorak, 25. srpnja 2017.

Raznjići iz teglice za zimnicu

Prefini ,sočni i mekani ražnjići iz teglica za zimnicu.Ako volite stvari iz krušnih peći oduševiti će vas ova ideja pečenja iz teglice za zimnicu/da naravno ako niste zimnicu napunili divnim đžemovima ili kiselišem👍🍒/ Uživajte u ovom odličnom jelu.

Sastojci:

2 luka

500g mesa/teletina ili svinjetina vrat/

50g na tanko narezane pancete/suđžuka 

Marinada:

1 ravna žličica soli/manje više po ukusu/

1žličica mljevene slatke paprike/može i dimljene

1/2limuna sok

1 žlica maslinovog ulja

1žličica majorana/mažurana

1 češanj češnjaka protisnuli/pola žličice suhi

na vrh noža ljute paprike

papar/par mlinaca

Priprema:

Narežite meso na kocke .Marinadu pomiješate sve zajedno da se fino poveže.U zdjelu stavite meso, marinadu i luk narezane na kolutove ili polumjesece.Promiješate sve dobro ostavite da se marinira pola sata ili cijelu noć ako imate vremena.
Nabodete meso na ražnjić, između možete staviti malo narezane pancete ili cijelu fetu od jednog do drugog kraja/možete i izbjeći ako ne volite ili staviti komade dimljene kobasice/suđžuka, choriza i sl..

Operite teglicu, posebno je dobro osušite izvana, ne smije biti nikako mokra jer bih mogla puknuti, odaberite teglicu u koju mogu stati cijeli ražnjići.Na dno teglice stavite luk koji vam je ostao od marinade.pa ražnjiće da vam stoje okomito.Zatvorite teglicu alu-folijom/možete prije staviti masni papair pa foliju/.Stavite u pećnicu , upalite pećnicu/nemojte zagrijavati prije pećnicu nego stavite teglicu jer će vam puknuti/Pecite meso nekih 80min na 175 C/teletina nekih 60 min ili dok ne dobije finu boju u teglici.
Ugasite pećnicu, izvadite teglicu ostavite tako stajati na 5 min.da se sve malo ohladi.Pažljivo izvadite ražnjiće, prospite ih umakom  a sa strane izvadite luk sa dna.

2 komentara:

  1. Ej mila <3 , baš su ti fora ovi ražnjići. Jučer sam ih gledala preko mobitela, i odma su mi bili ekstra. Možda ih sutra napravim za ručkić. Ljubac mila :) .

    OdgovoriIzbriši
  2. Ajme draga bilo bi mi drago da isprobas, hvala ti puno na komentaru veliki ti pozdrav saljem...

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname