utorak, 17. listopada 2017.

Kelj rolat sa prilogom od buče i gljiva

Mesni rolat ili roladu koju možete staviti na stol i za najfinije prigode❊❉❋vjerujte mi neće te se osramotiti, divna je i izgledom i okusom.Uživajte u jeseni svim čulima!!Hranite se šareno i lagano.

Sastojci:

10-tak listova kelja /zeleni /vanjski

500g mljeven junetine/ne jako masne

1žličica senfa

1 jaje

1žličica kečapa

malo ljute paprike/na vrh noža

sol,papar

1/2žličice origana

1/2žličice timijana

1 manji naribani luk

1 protisnuli češanj češnjaka

Ostalo:

100g sira narezanog na fete

1 velika rog paprika

Prilog:


250-300g buče

250g manjih gljiva

150ml povrtnog temeljca/može i mesni ako imate/

sol,papar

100-150ml light vrhnja za kuhanje

1žličica gustina

priprema:

Odvojite lijepe zelene, zdrave listove kelja .Zakuhate u loncu dosta slane vode, prokuhate par minuta listove kelja da smekšaju, izvadite ih u cijedio i pustite da se malo ohlade.
Zamijesite meso tako da dodate sve sastojke u zdjelu pa dobro miješate da se sve poveže po potrebi dodate malo krušnih mrvica pa povežite u finu smjesu.Dio mesa prepržite na suhoj tavi pa izbalasirate okuse i slanost po svojoj želji.Odložite.
Iz sredine svakog lista kelja izvadite tvrdu sredinu.Posložite listove kelja u gusto na papir za pečenje.

Utisnete meso na kelj.Posložite listove sira te narezanu papriku na kockice/ovdje možete koristiti papriku iz zimice samo je malo properite, ne bude loše jer kelj ljubi kiselinu/
Zarolati sve u veliki rolat pomozite se papirom za pečenje koji ste stavili ispod listova kelja,neka bude sve lijepo čvrsto.
Roladu stavite u pekač /ja volim keramičke pa koristim taj a vi koji imate /, nauljite ga maslinovim uljem , stavite roladu ,okolo složite narezane gljive/može i cijele ako su manje/i na kockice narezanu buču koje ste prije toga posolili, poparili i pokapali sa malo maslinovog ulja .Pustite da se sve peče nekih 20min dok se sve fino zapeče, polijete temeljcem pa nastavite peči još 25 min. 

Izvadite roladu iz pećnice.Izvadite povrće u lončić na pa stavite na vatru dodate vrhnje pomiješani sa gustinom, pustite da umak/prilog se zgusne i ukuha, po potrebi dodati još malo temeljca.
Servirati toplo narezane na fete uz prilog.

Broj komentara: 5:

Comments system

Disqus Shortname