petak, 13. listopada 2017.

Mornarska tava od piletine i kadulje

Fino, aromatično jelo, jednostavna pečena piletina iz tave sa svim guštima mediterana.

Sastojci:

1 kg piletine/dijelovi po želji najbolje bataci/

5 kom mesnatih zrelih rajčica/pelate

2 žlice maslinovog ulja

2 srednja luka

2 češanja češnjaka

sol,papar

1žlica nasjeckane kadulje

200ml pilećeg temeljca

1žlica kapara/opranih iz salamure/

1/2žličice šećera

Priprema:

Operete piletinu, osušite je kuhinjskim papirom.Piletinu posolite i poparite.U dubljoj tavi ili loncu zagrijete maslinovo ulje, prepržite piletinu sa obje strane da dobije finu zlatnu boju/ako vam se ocijedilo previše masnoće slobodno odlijete iz tave , ali nikad ne zaboravite da je u masnoći i dio okusa/.Dodate luk, prepržite kratko, potom narezanu rajčicu, šećer, češnjak i kadulju pa sve nastavite pirjati par minuta.

Podliete temeljcem, poklopite i nastavite na laganoj vatri pirjati nekih 35 min.Otklopite poklopac , dodati oprane kapare/ako su velike možete ih i nasjeckani ali obično domaće kapare nisu velike/ostavite da se sve pet minuta reducira na malo jačoj vatri .Preokrenete često piletinu da se obavije finim umakom.


Servirati toplo ili mlako/čak i na sobnoj temperaturi je fino/uz kuhano povrće i preprženi kruh.




2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname