srijeda, 25. listopada 2017.

Šumarski kolač

Jedan jako jednostavan i sočan kolač, naravno jabuke i orasi su glavni likovi u ovom kolaču.Prava jesenska ljepotica.Uživajte!!!

Sastojci:

Jabuke:


2-3 jabuke ovisno o veličini

2 žličice šećera

1 žličica soka od jabuke

malo soli

Posip:


70g smeđe šećera

1žličica cimeta

Tijesto;

80g otopljenog pa ohlađenog maslaca

150g šećera

1 vanilija šećer

125ml mlijeka

malo soli

200g brašna

1,5 žličica pecivnog praška

100g nasjeckanih oraha

2 jaja


Priprema:

U zdjelici pomiješate smeđi šećer i cimet,odložite.Narežite jabuku na kocke/ako koristitite domaću neprskanu kao i ja nemojte je guliti u svakom drugom slučaju to učinite ipak nikad se zna, isto je prije guljenja operite/pomiješate kockice jabuke sa malo soka soka od limuna, pospete šećerom i cimetom. Odložite
U zdjelu za miješanje stavite maslaca pa ga dobro izradite mikserom zajedno sa šećerom.Dodate jedno po jedno jaje miješate dugo iza svakog jaja. Dodate mlijeko, sol, vanilija šećer, dodate svu količinu brašna pomiješanu sa pecivnim praškom, miješate da sve pomiješate u glatku smjesu.




Uzmite dugi uski kalup za pečenje kruha, zamastite ga i prospite brašnom, možete na križ staviti papir za pečenje.Na dno stavite polovicu tijesta prospite pripremljen im cimetom sa šećerom, te polovicom jabuka i polovicom nasjeckanih oraha.Prelijete ostatak tijesta.Pospete po vrhu pola cimeta sa šećerom cijelu ostatak jabuka i oraha, te pospete ostatak šećera sa cimetom/on će tokom pečenja stvoriti fini sloj karamela na vrhu/
Pecite u zagrijanoj pećnici na 175C/35-40 min.

Gotovi kolač ostaviti na hladnom mjestu da se ohladi.
Narezati na šnite, servirati uz kavicu ili čaj.



Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname