petak, 13. listopada 2017.

Trokut peciva



Prefina peciva koja cesto radim.Mekana , odlične teksture , idealna kad radite više vrsta da se razlikuju i oblikom.

Sastojci:/10-12 kom

500g glatkog brašna

1 instant kvasac

1žličica soli

250g posnoga sira

140ml vode 

40ml nekog biljnog ulja/može i otopljeni maslac

1žličica šećera

Priprema:

U zdjelu stavite sir, lagano ga izradite vilicom.Zagrijete mlijeko, može biti i malo jače zagrijano, pa dodate siru , promiješate, sad bi jedno i drugo trebalo biti mlako, dodate ulje, brašno, kvasac , šećer i sol.Sve dobro promiješate u finu smjesu, po potrebi dodate još malo brašna.Miješate na radnoj plohi da sve postane glatko.Odložite sa strane pokriveno prozirnom folijom, neka bude na toplom nekih pola sata.
Od tijesta napravite okruglu pogaču na radnom stolu, podijelite je na pola, svaku polovicu na 4-5-6 šnita.Posložite kruščiće na lim na koji ste prije toga stavili papir za pečenje.Pospete ih brašnom, narežite ih na par mjesta oštrim nožem.Ostavite stajati pokriveno 20min.
Zagrijete pećnicu na 250C/max.Stavite nadošle kruščiće u pećnicu pecite 5 min.smanjite na 175C pa nastavite peći 20min dok ne dobiju finu boju.Ako želite jako hrskave kruščiće na dno pećnice stavite zdjelicu vruče vode dok se peku.
Servirati ohlađeno.

3 komentara:

Comments system

Disqus Shortname