subota, 25. veljače 2017.

Pohane šnicle nadjevene kremom od špinata

Krema od skute i špinata u paniranim šniclama možete ih peći u pećnici ili u ulju to ostavljam vama ,jelo je fino i izdašno .Servirate sa nekom finom salaticom ili kuhanim povrćem.Vegetarijanci ovo mogu napraviti sa bukovačama.


Sastojci:/6 osoba

16 tanko narezanih šnicli/piletina,teletina ,svinjetina po ukusu/za vege bukovače

600g špinata/svježeg ili 400g smrznutog

250g skute/kravlji sir

2žlice naribanog parmezana

sol,papar

3 jaja/M

2žlice brašna

sol

krušne mrvice

maslinovo ulje za prženje/obično ulje


Priprema:

Špinat očistite i obarite tako da ga stavite na zagrijanu tavu/ja to radim u woku/ili u lonac debljeg dna ,pokrijete i pustite par minuta da se ukuha i uvene,izvadite ga i ostavite ocijediti u situ,dodatno vilicom iscijedite višak vode,ohlađeno ga iskosate na dasci da se usitni..Stavite u zdjelu kad se ohladi pa dodate sir ,parmezan sol i papar ,promiješate dobro.Za smrznuti špinat je postupak isti ako ga koristite smrznutog ili ga pustite da se otopi u situ i koji ga put stisnite vilicom da sva tekućina izađe isto ga morate iskosati i pomiješati sa sirom,Isprobate smjesu ako ste zadovoljni možete nadjenuti fileta.
Fileti/mora ih biti paran broj jer idu dva po dva/rastanjite preko prozirne folije batićem za meso .Uzimajte po dva fileta približno iste veličine .posolite i poparite.Na jedan fileta premažete dio nadjeva/bilo bi dobro da odmah lagano razdijelite nadjev na onoliko komada koliko imate šnicla/na jedan šnicle preklopite drugim stisnite da se zalijepi.Odložite dok ne potrošite sve fileta.
Paniraj te klasično brašno ,razmućena jaja sa soli i mrvice.
Možete ih peči u pećnici na papiru za pečenje na koji ste prije toga stavili par žlica maslinovog ulja na 200C/25-30min okrečite ih povremenu  ili u ulju.
Servirate uz salate ili kuhano povrće.

Tortilla Santandera


Poznata Santaderska tortilja od krumpira i kreme od tune ,prefino za bezbesni ručak .Samo da vam se zahvalim na brizi i pp ,cure ima svega lipoga i svega sam kuhala ali naprosto nisam imala vremena a moram priznati ni volje pisati recepte ,dođe tako dan !!

Sastojci.

6 jaja

4-5 srednjih krumpira

4 mlada luka ili srednji luk

sol,papar

4 žlice  maslinovog ulja

1 jaje za omlet

Krema od tune:

1 konzerva tune u vlastitom soku

2lice majoneze light

1žličica maslinovog ulja

sol,papar

1/4žličice kopra/opcionalno 

1 malo protisnuli češanj češnjaka

sol,papar

Priprema:

Operite i ogulite krumpire pa ih narežite na tanke šnite .Nasjeckajte na sitno luk.Zagrijete u tavi ili loncu maslinovo ulje pa stavite krumpir posolite ga .Pirjajte/pecite krumpir nekih desetak minuta dok ne omekša i dobije finu boju.Procijedite ga od masnoće /masnoću vratite u tavu a krumpir ostavite da se lagano ohladi.



U zdjeli istucite jaja/6kom ,posolite i poparite/ja malo više popaprite jer meni je to fino sa krumpirom vi po želji/naravno dobro bi bilo da je svježe mljeveni papar.Vratite smjesu u tavu ,pecite na zagrijanom ulju dok ne uhvati sa donje strane finu boju /ja u ovom slučaju zagrijem pećnicu na 250C na grill prognam pa stavite par minuta zapeče gornju stranu tortilje/vi naravno možete okrenuti kao veliku palačinku pazite jer je ulje vruće najbolje će biti da stavite tanjur ili ravni poklopac pa okrenete i vratite tortilju da se zapeče i sa druge strane.
Stavite na tanjur za serviranje da se malo ohladi a vi napravite kremu od tune tako da sve sastojke fino pomiješate sa ocijeđenom tunom posolite i poparite po ukusu te po želji dodate kopra/nije baš po tradiciji/.
Premažete cijelu tortilju finom kremom .Ispecite fini omlet od jednog jaja pa stavite preko kreme.Ukrasite po želji.

Servirate tortilju mlaku ili ohlađenu.

 Narežete po želji.


ponedjeljak, 20. veljače 2017.

Orejas de carnaval /španjolske karnevalske frite

Predivne španjolske frite sa sokom od naranče i koricom limuna .Frite izgledaju kao velika uha jer orejas znaci uho na spanjolski.Obožavati će te ih na prvi ugriz ,hrskave izvana mekane u sredinu ,kao plod ljubavi između fritula i kroštula.Meni su najukusnije sutra dan kad sve arome ovih predivnih frita osjete .Ja inače rijetko kad pržim u dubokom ulju ali maškare su uvijek prigoda za to,  a onda dijeta hehee😤😤😤😤😣


Sastojci:/4 osobe

250g glatkog brašna

1/2 kesice pecivnog praška

1žlica šećera

1 jaje/m

50g otopljenog maslaca

1/2 limuna korica 

1/2žličice soli

1žlica tople vode

40ml svježe ocijeđene naranče

1 žlica rakije  od anisa / ja sam koristila rum/

oko 100g gustina

ulje za prženje

šećer u prahu//po pravilu obični krupni šećer malo  ,mljevenog  cimet 



Priprema:

U toploj vodi otopi sol/bez toga će vam sol biti samo na određenim dijelovima tijesta /Brašno pomiješate sa pecivnim praškom.
U zdjelu stavite jaje pa dodate šećer ,lagano ga izradite da se spoje ,dodate sok od naranče ,,otopljenu sol,jaje  i rakiju ili ruma ,sve zajedno dobro izmiješate .
Postepeno dodate jednu po jednu žlicu brašna miješate dok ne dobijete fino glatko tijesto .
Tijesto stavite na radni stol koji ste malo pobrašnili gustinom /nemojte koristili brašno jer će brašno dodatno gorjeti kad se bude pržilo u ulju za ovakve slučajeve bolje je koristiti gustin/.nastavite miješati dok tijesto ne postane skroz glatko.Zamotaste tijesto i ostavite odmoriti /30mi a najbolje bi bilo 1h vremena/
Tijesto narežete na komadiće veličine oraha.Uzmite svaku kuglicu pa je razvaljate .Pazite da sve lagano pobrašnite gustinom.Razvaljajte sve kuglice poslažete ih na čistoj kuhinjskoj krpi koju ste lagano posuli gustinom .Kad ste sve završili zagrijete ulje u plitkoj tavi./dva prsta će vam biti dovoljno/.
Stavljate jedan po jedan komad ,drvenom žlicom stisnite u stranu fritu do je još mekana .Dodate drugu ponovite postupak ,Okrečite frite dok ne postanu hrskave i dobiju finu sjajnu boju.
Izvadite ih ružičastom žlicom na kuhinjski papir pustite da se fino ocijede.
Posložite po ih ovalu za serviranje prospite mljevenim ili običnim šećerom sa mola cimeta.
Servirate ohlađene.
.




Comments system

Disqus Shortname