subota, 19. svibnja 2018.

Piletina u umaku od kamilice

Jedno iznimno jelo fino izbalansirano sa blagim okusom kamilice.Možda će vam izgledati čudna kombinacija jer smo kamilicu naviknuti piti kao čaj no kad je isprobate u slanim jelima vidjeti će te da ona ima još jako puno toga toga ponuditi .

Sastojci:/4 osobe


700g batačića ili dijelova piletine po želji

2žlice koncentrata rajčice

sol,papar

2žlice suhe kamilice

1 veliki luk

4 češanja češnjaka

350ml pive

300ml pilećeg temeljca/manje više po potrebi

1 grančica svježeg ružmarina

1žlica sitno nasjekcnaog peršina

1 list lovora

2-3 žlice maslinovog ulja



Priprema:

Piletinu operite i osušite.Možete ako želite piletini oguliti kožu nije uvjet samo će vam umak biti  malo masniji, premažete je sa maslinovim uljem.Posolite je i poparite.U mužar stavite kamilicu, lagano je potucitee batićem da se smrvi do kraja.Prospite po piletini polovicu, ostatak odložite.

Zagrijete maslinovo ulje i mlaz običnog ulja lagano nemojte da se zapali ili pregrije jer će te morati ispočetka, stavite piletinu, pržite sa obje strane da se zapeče.Odvadite vani, postupak ponavljate dok sva piletine ne bude pečena.




Na istoj masnoći, po potrebi dodate još malo, stavite pržiti sitno nasjeckani češnjak i luk, pržite bez žurbe na srednjoj čak i nižoj temperaturi da sve malo uvene i fino se preprži te dobije zlatnu boju.U lonac stavite koncentrat rajčice, sitno nasječeno lišće ružmarina te podlijete sa pivom, pojačate vatru, pustite da se prokuha, drvenom žlicom sa stružite sve divote sa dna lonca.
Vratite piletinu u lonac, podlijete sa temeljcem da piletina bude prekrivena, dodati lovor list i ostatak kamilice.Kuhate nekih 45 mi ili dok ne dobijete fini glatki umak a piletina bude gotova.Po želji možete izvaditi piletinu a umak propasirati štapnim mikserom.
Servirate toplo uz krumpir.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname