petak, 17. kolovoza 2018.

Teleće rolice na tikvici sa roštilja

Volite li roštilj???Pa tko ne bih volio roštilj pogotovo ljeti to je nama osnovna hrana ako nam se ne da paliti roštilj sve ovo možemo napraviti i na grill tavi i isto bude jako fino.Osim teletine isto možete napraviti i sa mekanim junećim šniclama ili piletinom /puretinom.Jedini uvjet je naravno da meso bude tanko narezano.Isprobate ovo fino jelo na sljedećem roštilj.Inače recept /vrlo sličan/ je sa 24hkichen.

Sastojci:/4 osobe

4 fine teleće šnicle

1 srednja tikvica

sol,papar

maslinovo ulje

1žličica origana

Premaz:

2 žlice aceta balsamica

2 žlice maslinovog ulja

2 češanja češnjaka

1žličica nasjekcanog bosiljka

1žličica nasjeckanog peršina

1-2 mlada luka


Priprema:

Operite tikvice, prepolite je na pola a potom svaku polovicu na pola, premažete je maslinovim uljem, posolite i poparite.Stavite na roštilj pa svaku stranu pecite dvije minute da tikvice malo smekšaju.Odložite ih da se malo ohlade dok pripremite šnicle.

Šnicle rastucite batićem za meso.Uzmite oštri nož, lagano s njim tuckate po mesu oštricom zarezujući meso lagano.Premažete meso lagano maslinovim uljem te ga posolite i poparite.Zarolate meso oko tikvice .U zdjelici sa strane pomiješati sol,papar, protisnuli češnjak, maslinovo ulje i balsamiko da se povežu.Premažete meso pripravljenim umakom.Pecite na roštilju par minuta sa svake strane za teletinu i junetinu, pileće ili pureće meso morati će te duže peći.Premazujete meso pripremeljenim premazom.Gotovo meso izvadite na tanjur popite ga narezanim začinskim biljem i mladim lukom




Servirati uz kuhano povrće i salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname