utorak, 4. prosinca 2018.

Rustikalni kolač sa kremom od naranče


Evo  stiže i recept, sve znam kasnim par dana ali svega čega se nakupilo za napraviti tako da nisam uspjela uhvatiti par minuta mira da ispišem recept.Hvala vam na svim lijepim riječima i kometarima drago mi je da vam se svidio izgled a duboko  sam uvjerena da će vam se svidjeti i okus ovog divnog kolača.Kombinacija vanilije i naranče uz šalicu čaja naprosto je neodoljiva.Uživajte!!

Sastojci:/kalup 20cm okrugli

150g brašna/glatko

120 g šećera

1 vanilija šećer/žličica arome vanilije

100g maslaca

2 jaja

1/2 pecivni prašak

2 žlice mlijeka

prstohvat soli

korica naranče ili limuna ili kandirane korice

Krema od naranče:

350ml svježe cijeđenog soka od naranče

30g gustina

50g maslaca

120-150g šećera

Priprema:

U zdjelici pomiješate brašno sa pecivnim praškom i prstohvatom soli.U drugoj zdjeli stavite jaja ,šećer,vanilija šećer ,otopljeni maslac ,izradite sve mikserom pa dodate brašno i mlijeko nastavite miješati dok se ne poveže u finu smjesu.
.Na dno kalupa stavite papir za pečenje ili zamastite masnoćom i prospite kalup brašnom.Ulite smjesu su biskvit.Po biskvitu posuti koricu limuna ili naranče ili kandirane korice naranče ili limuna.Zagrijete pećnicu na 180C/pecite biskvit nekih pola sata/Ostavite ohladiti.

Napravite kremu od naranče:u zdjelu lončić na vatru stavite sok od naranče, dodate šećer/napomena ako je narančin sok sladak možete dodati malo manje šećera/ Gusti razmutite u  malo vode, dodate u sok, miješate dok se smjesa ne počne zgušnjavati pa dodate maslac, miješate da se maslac spoji sa kremom.Smjesu stavite  sa strane da se dobro ohladi i skroz stisne.



Biskvit prerežete na pola nadjene kremom, ostavite pola sata da se sve poveže i stisne do kraja.Prospite šećerom u prahu, narežete na trokute.


2 komentara:

  1. Zbilja jednostavno i sigurna sam odlično. I k tome divno izgleda!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ti mila mi volimo slatko-kisele kombinacije u kolaču ovi smo baš sa guštom pojeli, hvala ti na komentaru, pozdav leti :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname