četvrtak, 10. siječnja 2019.

Dvobojna salama

Znam da sam odavno obećala ovu salamicu i da ste mi dosta pisale, recept vam sad pišem možda će u budućnosti nekome poslužiti/znam da hoće/.Jako fina salamica, brzo gotova i vrlo dekorativna.

Sastoji:

Svijetli dio:

50g maslaca

100g bijele čokolade

1,5 žlica mlijeka

25g kokosa

120g keksa sitno mljevenog

Tamni dio:

60g maslaca

300g krupnije narezanoga keksa

50g čokolade za kuhanje

150g mliječne čokolade

malo soli

1,5žlica ruma

Priprema:

U zdjelu stavite  keks i kokos. Otopite bijelu čokoladu zajedno sa maslacem i mlijekom, radite to na niskoj temperaturi , neka vam je čokolada sitno na sjeckana.Prelijete toplu smjesu preko keksa.Zamutite da bude srednje tvrda smjesa, omotate ga prozirnom folijom, stavite na sat vremena u frižider.

Za tamnu smjesu :otopiti maslac s obje vrste čokolade , rumom i malo soli.Dodati u sitno na sjeckani keksa.Pustiti da se samo malo ohladi da možete formirati rukama.

Uzmite papir za pečenje po njemu rasporedite smeđi dio, u sredinu stavite stvrdnuti bijeli dio.Omotate smeđi dio oko bijelog, zamotate sve čvrsto papirom za pečenje  u štrucu potom sve stavite u alu foliju. Čvrsto snite, ostavite par sati u frižideru da se stisne.
Stisnutu štrucu odvojite od folije i papira, dobro je prospite ili bolje uvaljajte u šećeru prahu , režite na šnite.










2 komentara:

  1. Odgovori
    1. Hvala ti mila, nažalost slike izrade pale zajednmo sa vwindovsima hehe, nadam se da se rzumije, pozdrav ti leti :-)

      Izbriši

Comments system

Disqus Shortname