ponedjeljak, 18. ožujka 2019.

Hrskava piletina sa medenim preljevom

Recept odavno na coolinarici, inače jedan od mojih favorita za divno jelo od pilećih prsa.Ovo je jedan od specijaliteta fuzijske kuhinje koja povezuje okuse i mirise cijelog svijeta.Uživajte u ovoj slatko-slanoj-hrskavoj piletini.

Sastojci 4 osobe 


4 veća pileća fileta/bijelo meso/prsa

 sol,papar/malo

Pohanje: 

150g Pšenično glatko brašno

 1žlica ravna mljevenog đumbira

1/4 žličice mljevenog muškatnog oraščića

 1žličica nasjeckanog timijana

 1žličica nasjeckane kadulje

1žličica Slatke paprike mljevene

1/2žličice kajenskog papra/opcionalno

sol,papar

2 jaja

 4žlice vode

Ostalo:

 4 češanja češnjaka 

80-100g cvjetnoga meda 

1/4cup soja umaka

 1žličica Crnog papra mljevenog 

par kapi limuna/opcionalno

ulje za prženje


Priprema:

Stavite fileta između dva komada prozirne folije lagano ih potucite batićem za meso.Bilo bi dobro da komadi ostanu oko 1,5cm debeli.

Lagano posolite i popaprite. 

Pomiješate brašno sa paprom, solju, paprikom, kajenskim, đumbirom ,paprom,sitno nasjeckanom kaduljom i timijanom , muškatnim oraščiće.

Sve dobro ,dobro promiješate.

Jaja izmiješate sa vodom. 

Stavite meso prvo u brašno sa začinima pa u jaje pa opet u brašno pritiskajuci da se sve dobro zalijepi za njega.

 Zagrijete ulje u tavi ,stavite pohanu piletinu, smanjite vatru na srednju pa fileta pecite po 4 min. sa svake strane. Izvadite pustite da se ocijedi,na kuhinjskom papiru .

 2. Umak: U tavicu stavite dvije žlice maslinovog ulja i protisnuli češnjak,  zagrijavate na srednjoj vatri , pazite da vam češnjak ne zagori tada to možete baciti.Dodate med ,soja umak i crni mljeveni papar pa kuhate nekih 5 min. da se reducira i stvori fini umak.Kuhate pažljivo jer to će dosta pjeniti. 

3. Prelite gotove pohane šnicle sa finim umakom. 

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname