srijeda, 6. travnja 2016.

Proljetni ražnjići sa mladim krumpirima

Sastojci:


/4 osobe/6ražnjića

1 manja tikvica 
250g mladog krumpira

200g malih cherry rajčica

6 kom mladog luka

Marinada:

5žlica maslinovog ulja

1 žličica suhog timijana

1žličica majorana

2 češnja češnjaka

sol,papar

Priprema:

Napravite marinadu tako da pomiješate sve sastojke ,posolite i popaprite po ukusu /možete dodati i malo ljute papričice/pustite da sve odstoji da se povežu okusu.

Krumpir operite stavite ga kuhati u slanu hladnu vodu neka kuha 20min.Ocijedite ,ogulite ,narežite na kriške .
Operite mladi luk,rajčice.
Narežite tikvicu na trakice /nožem za čišćenje krumpira/blanširajte ih kratko u ključavoj vodi ,gotovo ih možete umočiti i izvaditi ,zarolajte ih.
Nabodete na ražnjić naizmjenično povrće u količinama po ukusu i želji -Mariniraj te/prelijete marinadom .
Pecite na zagrijanom roštilju ili grill-tavi 20 min sa svake strane ili dok krumpir ne uhvati lijepu boju .
Servirajte uz salatu kao glavno jelo ili kao prilog uz meso.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname