srijeda, 15. lipnja 2016.

Gruzinchiki/ruske knedle




Ruska kuhinja

4 osobe

Sastojci:

Tijesto:

1 jaje

320g brašna

2žlice ulja

200ml vode/vruće

sol


Umak:

1luk

1 mrkva/naribana na sitnom ribežu

250ml pasirane rajčice

250ml vode /tople

1/2 žličica šećera

1 crvena rog paprika

1 list lovora 

sol,papar

Meso:

500g manje masne mljevene junetine

1 žlica nasjeckanog lista celera

1žlica nasjeckanog peršina

sol,papar

1/2žličice mljevene paprike 


Priprema:

Napravite tijesto:Stavite u zdjelu prosijano brašno i sol .U sredini tijesta napravite rupicu u nju stavite jaje i ulje /malo ga izradite vilicom/dodate vodu ,miješate drvenom žlicom da se sve poveže ,po potrebi dodate postepeno brašno da dobijete glatko tijesto koje se ne lijepi.Tijesto zamotate/prozirnu foliju/ostavite stajati 30min.

Napravite meso:Pomiješate meso ,mljevenu papriku ,sol ,papar i sitno nasjeckano lišće celera i peršina .Zamiješajte da se sve fino poveže .Odložite do korištenja.

Napravite umak:U loncu zagrijete ulje dodate sitno nasjekani luk ,dodate naribanu mrkvu pa nastavite dinstati još kratko vrijeme .Dodate pasiranu rajčicu i vodu ,posolite poparite i dodate šećer i list lovora .Pustite da na lagano sve kuha 10minuta.

Razvaljate tijesto,vidjet cete dosta je podatno kao tijesto za pite/otprilike 40x30 cm.
Premažete tijesto mljevenim mesom .Usko ga razvaljate narežite ga na 12 kom.Posložite narezane komade tijesta na protvan.Prelijete sve umakom.Pokrijete folijom.
Stavite peći u zagrijanoj pećnici na 160/40min .Nakon 25 min.maknete foliju i pustite da se sve fino zapeče do kraja .Ako vam se previše reducirao umak i postao pregust ,podlijte sa jos malo vode.

Servirate toplo .




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname