petak, 17. lipnja 2016.

Fileti tune u bijelom vinu

4 osobe

Sastojci:

4 fina fileta tune 

Marinada:

1žličica timijana

1žličica narezanih listića ružmarina

1žličica mažurana/origano

5 žlica maslinovog ulja 

2 češnja češnjaka

Ostalo:

1žlica maslinovog ulja 

1,5 dl dobrog bijelog vina

sol

Fileti naranče ili limuna

Priprema:


Sitno nasjeckajte češnjak /ako volite intezivniji okus slobodno povećate količinu ili smanjite po ukusu.U kesicu za zamrzavanje/bilo bi dobro da ima zip zatvarač /ako nema stavite sve sastojke za marinadu pa dobro promiješate/ni pod razno nemojte dodati sol u marinadu jer u tom slučaju ćete imati drvenu /isušenu tunu nakon priprepreme.U marinadu stavite tunu ,izvucite sto više zraka iz kesice pa zatvorite zip ili zavežite kesicu čvrsto.Stavite mariniranu tunu u frižider najmanje 2h ili preko noći ako se sjetite bilo bi dobro da koji puta kesicu okrenete da se marinada promiješa.

Zagrijete sa malo ulja pa manjoj stavite peći filete .Za filete debljine oko 1cm trebati će vam oko 1 min.ni u kom slučaju nemojte bockati tunu dok se peće ,nakon minutu je okrenete i nastavite peći još minutu na drugoj strani.Posolite ,možete i popariti svježe mljevenim paprom,polijete sa vinom i marinadom ,nastavite dinstani otprilike 5 min.dok se umak ne reducira.
Servirate toplo uz feticu naranče ili limuna i kuhano povrće.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname