petak, 24. lipnja 2016.

Pesto caprese salata

Ako doista volite mediteransku kuhinju pobrinite se da uvijek imate teglicu pesta kod kuće ,naravno varijacije su beskrajne ali osnova je ista :svježe začinsko bilje ,češnjak ,peršin,parmezan i orašastia nota po vašem okusu .Pesto može biti i od povrća .:odličan od kuhane ili sirove mrkve ,tikvice mahuna ,rikule,matovilca i sl.Uskoro recepti za varijacije pesta.Za ovo jelo najbolji je genovese ,napravite ga sami ili kupite gotovi danas doista ima jako finih za kupiti.

Sastojci:

100g matovilca

100g ricule/ricole/rige

100g iceberg ili salate po ukusu

150g mini rajčice/raznobojne

150g mozzarelle

1 avocado

Preljev:

2 žlice pesta/genovese

4žlice maslinovog ulja

sol,papar/po potrebi

1žlica soka od limuna/više manje po ukusu

Priprema:

U zdjelicu stavite pesto ,maslinovo ulje,sok od limuna ,sve izradite metlicom u divan dresing/preljev po potrebi možete dodati žlicu tople vode to samo u slučaju da je preljev jako gust.
Svu salatu i rajčice operite ,narežite na komade po želji ,Stavite u duboku zdjelu za salatu .Dodate narezanu mozzarellu i oguljeni i na kockice narezani avocado.
Prije serviranja sve dobro promiješate .
Servirate uz preprženi kruh kao glavno jelo ili kao prilog nekom finom mesu.




Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname