četvrtak, 25. kolovoza 2016.

Nadjeveni lungić sa jabukama i karameliziranim lukom


Jabuke su naravno još uvijek na tapetu i još uvijek ih ima ,danas fini nadjeveni lungić /svinjski fileti sa jabukama i brie sirom/imate ga kupiti u lindla nije skup ali nije ni neka vrhunska kvaliteta ali poslužiti će dobro za ovo jelo/ .Lungić naravno možete zamijeniti sa piletinom ,nadjevajte jedan po jedan komad  prsa.Fino balansirano jelo slatko -slanog okusa ,inače recept je od Laure Santtini iz njene kuharice.

Sastojci:

700g lungića/fileti piletine

1/2 jabuka /1 manja

100g brie sira

1 veći luk

1 češanj češnjaka

3 žlice aceta balsamica

sol,papar

3-4 žlice maslinovog ulja

Priprema:

Ogulite jabuke narežite ih na fete.Nasjeckajte luk na sitno  isto napravite i sa češnjakom.Na maslinovom ulju izdinstajte luk da dobro uvene pa dodate češnjak i aceto balsamico ,posolite i popaprite pa nastavite dinstanti na laganoj vatri dok se sve ne reducira i karamelizira..
Odložite da se malo ohladi da možete lakše nadjenuti meso.Meso rastvorite ,možete lagano potući batićem za meso ali i ne trebate ako želite deblju šniclu.Posolite i poparite .Na jednoj polovici razmažete sir ,posložite jabuke pa sve prekrijete sa karameliziranim lukom.
Zamotate i zavežite kuhinjskim koncem.Zagrijete pećnicu na 210C.
U tavi zagrijete maslinovo ulje/1žlicu/pa na njemu prepržite s obje strane meso.Stavite ga na protvan pa nastavite peći u pećnici još 20min./nemojte prepeći meso jer će u tom slučaju lungić biti žilav i suh/.
Pečeno meso izvadite iz pećnice zamotate na 5-10min u foliju da se sokovi i arome slegnu .Meso narežite na fete ,servirate sa kuhanim povrćem ,salatom ili prilogom po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname