petak, 1. travnja 2016.

Pechu- pizza

                                     Pechu- pizza


4 osobe 




Sastojci:

600g pilećih fileta
200g kuhane šunke/narezane na kockice
1/20 g žličica maslaca+mlaz maslinovog ulja/20g
30g brašna
300ml mlijeka
150g naribanog sira
1žlica parmezana
1žličica timijana ili origana

Priprema:

U lonac stavite maslac sa mlazom ulja ,pustite da se zagrije pa dodate šunku ,preprž
ite kratko ,dodate brašno ,kratko prepržite.Dodate mlijeko,parmezan i jednu žlicu ribanog sira.Promiješate sve i miješajući pustite da se zgusne.Dodate timijan ili oragano .Promiješate sve da se poveže,posolite i popaprite ,bešamel bi trebao biti gušći.
Filete rastanjite ,lagano potucite batićem za meso .Stavite ih na protvan za pečenje koji ste lagano nauljili ili stavite papir za pečenje .Filete posolite i popaprite.
Premazite filete bešamelom.Pospite ostatkom naribanog sira.
 Pecite filete u zagrijanoj pecnici na 200C/nekih 20 min.to morate procijeniti po debljini fileta.
Servirate toplo posuto sitno nasjeckanom paprikom ,uz kuhano povrće ili salatu
Recept je od Anna Sevilla.


četvrtak, 31. ožujka 2016.

Medeni losos sa salsom od Avokada

Medeni losos sa salsom od Avokada 

4 osobe

Sastojci :

4x200g/fileta lososa
2 žličice meda
2 ravne žličice brašna
sol i svježe mljeveni papar
Par žlica maslinovog ulja

Salsa:

1 veliki avokado
1 naranča /filetirana /odvojena od kože
1 mali crveni luk/dva mlada luka
1/2žličice korice naranče
1 češanj češnjak
1 žlicu nasjeckanog svježeg korijadera
2 žlice maslinovog ulja
1/2limeta sok


Losos operite narezite na porcije ,Posolite ih i popaprite.Zagrijete pećnicu na 180C
Filete lososa pokapate medom i pospete brašnom.Zagrijete tavu pa prepecite filete lososa oko dvije minute sa svake strane da p+dobiju finu boju .Prepečeni losos stavite u protvan na koji ste stavili papir za pečenje nastavite peci u zagrijanoj pećnici jos deset minuta.

Za to vrijeme napravite salsu:
U posudu stavite sitno nasjeckanih ili pritisnuti češnjak ,dodate filetiranu narezanu naranču ,narezani avokado ,nasjeckani korijader,sol,papar ,koricu naranče ,sok od limete ,maslinovo ulje .Sve dobro promiješate.


Tople filete lososa pospete salsom,pokapate sa jos malo maslinovog ulja .Servirate uz salatu ili kuhano povrće.

Zarolana bresaola salata

Zarolana bresaola salata




Bresaola je usoljena govedina ,ona se suši tri mjeseca da postane tanka ,reže se na vrlo tanke fete i najčešće koristi za salatu.


Sastojci:

10 feta tanko narezane bresaole
100 g oprane rikule/rikole
100g kuhanih peneta/ohlađene
Narezani parmezan


Preljev:

50g sušenih rajčica
4 žlice maslinovo ulja
1žlica svijetlog aceta balsamica
malo papra i soli 


Priprema:

Raširite bresaolu pa stavite rikulu ,penete i sir.Zarolajte ,posložite na tanjur za serviranje.
Napravite umak:na sitno nasjeckajte rajčice ,pomiješate ih sa maslinovim uljem i balsamicom i malo soli i papra.Dobro promiješate pa odložite na deset minuta sa se okusi prožmu.
Prelije preko zamotuljaka.

Servirate na fetici kruha dodatno pokapano sa malo maslinovog ulja.
Možete servirati kao predjelo sa malo salate.
recept je iz časopisa Regal.


srijeda, 30. ožujka 2016.

Patlican kizartmasi/patliđani/balancane sa klobucima


 

Sastojci:

2 kom patliđan/balancane

 ulje za prženje

sol

Nadjev:

3 jaja

300g ribanog sira/gauda

5 ravnih žlica glatkog brašna

sol,papar


                                                         Priprema;

Narezite balancane na kolutiće prije toga ih ogulite .Stavite ih u slanu vodu desetak minuta da puste gorčinu.Izvadite ih dobro ocijedite .
Napravite sastojke za nadjev.Promiješate ih dobro.Na svaki klobuk stavite samo sa jedne strane nadjev u obliku male kupole.
Zagrijete ulje u tavi .Stavite patlidžane peci prvo sa one strane na kojoj nema nadjeva. Kad su uhvatili finu boju ,okrenete ih ,Gotove patlidžane ocijedite na kuhinjskom papiru.Servirajte te uz umak od jogurta neku finu salatu ,kisele feferone i sl.


Zarolani lungić sa roštilja

Zarolani lungić sa roštilja


Sastojci:

600g lungića/svinjski fileta

2češnja češnjaka

2žlice peršina

1 manji luk

1 žličica na sjeckane svježe kadulje

sol,papar

100g dimljene tanke šunke/tipa pršut

100g sira narezanog na listiće

drveni ražnjići


Priprema:


Raširite lungić lepezasto .Zarežita ga na više mjesta oštrim nožem/da se možemo lakše zarolati /pazite da ne izrežete meso.
Naribate luk,sitno nasjeckajte češnjak ,nasjeckajte peršin.Premazite lungić maslinovim uljem,posolite ga i po paprite .Pospite nasjeckanim češnjakom,lukom i peršinom.Posložite fete pršuta i sira pa na to prospite na sjeckanu kaduljom.
Zarolajte lugić.Narežite ga na komade debljine po želji .Zabodite lungić na ražnjić počevši od onoga dijela gdje je spoj.Najjednostavnije je da ga prije nabodete a onda izrežete.
Zagrijete pećnicu na 200C

Zagrijete tavu ili grill ,pa pecite ražnjić pet minuta sa svake strane .Stavite u zagrijanu pećnicu pa nastavite peći jos deset minuta.

Isto napravite i sa prečim filetima/ako ne jedete svinjetinu/ ,na djenite ih dimljenom purecom šunkom ,ostalo je isto osim sto umjesto kadulje stavite na sjeckani bosiljak.

Fileta zarolajte na isti način kao i svinjske nabodete na ražnjiće.Postupak pečenja je isti.


Uživajte u društvu!1
Recept sa bloga Just eat it!

Comments system

Disqus Shortname