petak, 25. studenoga 2016.

LABNELİ KEK

Prefini turski čajni kolač.

Sastojci:

Tijesto:

200 g šećera u prahu

3 jaja

prstohvat soli

210 g gustog jogurta

170 ml suncokretovog ulja

3 ravne žlice gorkog kakaa

1 vanilija šećer

1 pecivni prašak

220g glatkog brašna



Bijeli krema:


400g grčkog jogurta/kiselo vrhnje

3 ravne žlice šećera u prahu

2 ravne žlice brašna

2 jaja

1 vanilija šećer


Priprema:

Tijesto:odvojite žumanjke od bjelanjaka.U zdjelu sa žutanjcima dodate šećer i šećer vaniliju, miješate dok se sve ne poveže pa dodate jogurt i ulje ,nastavite miješati da se spoji .Pomiješate zajedno brašno ,kakao,pecivni prašak i sol pa ga dodate u smjesu sa žutanjcima.
Bijela krema:sve sastojke povežite u zdjeli da dobijete glatku smjesu.
Pripremite lim tako da ga namažete maslacem i pospete brašnom ili da stavite papir za pečenje.
Prebacite smeđu  smjesu na lim za pečenje/otprilike 20x30cm/ bijelu kremu stavite u kesicu za ukrašavanje kolača ili običnu kesicu za zamrzavanje samo otkinete vrh široko pa napravite kocke po smeđem tijestu tako da u sredini svake kocke se vidi smeđi dio.
Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C nekih 35-40min.Uživajte uz kavu ili čaj.




Mesne rolice iz pećnice

Evo me ,ma nisam vas zaboravila ,već sam dobila par meilova  jesam li dobro ,ma dobro sam samo mi je sekretarica bolesna koja mi pise na blogu heheh😇salim se naravno .Ovo je jako fini receptic, male mesne rolice zapečene u pećnici ,fino i jednostavno jelo.

Sastojci:/4-6osoba

1 kg snicle po ukusu

3-4žlice senfa

4 jaja/tvrdo kuhana

2crvena luka/srednja

2 žličice nasjeckanog peršina

sol,papar

1 žlica ulja

2 žlice majoneze

Priprema:

Meso lagano potucite ,premažete senfom poparite i posolite .Pripremite nadjev ogulite i nasjeckajte jaja ,na sitno nasjeckajte luk ,zagrijete ulju u tavi .
Na zagrinaj tavi prepržite luk da uvene ,posolite ga i popaprite .Kad je luk uvenio i dobio finu zlatnu boju dodate nasjeckana jaja i peršin ,sve zajedno kratko prepržite da se poveže a potom isprobate po potrebi dodatno posolite i popaprite .Pustite da se malo ohladi nadjev pa onda počnite najdjevati šnicle.Na svaku šniclu stavite malo nadjeva.Zarolate šnicle pa stavite u pekač jednu do druge.
Stavite u zagrijanu pećnicu na 200C ,na 5 min ,nakon toga izvadite šnicle pa ih premažete majonezom,vratite u pećnicu i nastavite peći jo 25 min.
Servirate šnicle uz povrće ,tjesteninu i sl.ja sam servirala sa špeclama od cikle .Nemojte zaboraviti i fini umak koji se ocijedi od pečenja.

ponedjeljak, 21. studenoga 2016.

karnabahar kebap

Cvjetača zapečena sa  mljevenim mesom zadovoljiti će i najizbirljivije gurmane a moram reći da su moji gosti mislila da je na dnu pire krumpir .Uzivajte u ovoj jednostavnoj zimskoj deliciji .

Sastojci:

1 cvjetača/oko 1 kg

1/2 kilograma mljevenog mesa

1/2žličice kumina

01,5 žličica senfa/dijon

3 češanja češnjaka

1žličica timijana

sol,papar

1 jaje 

1žličica mrvica /po potrebi 

1žličica mljevene slatke paprike

na vrh noža jute papričice/pul biber

100g tanko narezanog suhog mesa/pancete 

Ostalo:

200g čvrstog jogurta

sol,papar

1 naribani češanj češnjaka

Priprema:

Operite cvjetaču ,očistite je od listova ,na dnu korijen zarežite na nož.Stavite  kuhati cvjetaču u dovoljno slane vode da bude skroz poklopljena,skuhate je ali pazite da vam se ne raspadne .Izvadite je u lagano nauljenu zdjelu za pečenje/najbolje keramički pekač/ostavite je kratko da se ohladi .
Za to vrijeme pomiješate sve sastojke za mljeveno meso ,možete malo isprobati tako da komadić smjese stavite na suhu tavu da se ispeče ako ste zadovoljni obucite cijelu cvjetaču u mljeveno meso.
Stavite peci u zagrijanu pećnicu na 180C/35-40min.Pomiješate sve sastojke za umak od jogurta.
Servirate na posteljici od jogurta uz neku finu salatu .







Comments system

Disqus Shortname