četvrtak, 16. ožujka 2017.

Krpice sa grahom

Malo zdrave i brze domaće spize, dakle krpice sa grahom.Recept je inače iz Dobre Hrane morala sam ga isprobati pa ga donosim i vama naravno uz male izmjene.Fina domaća tjestenina daje dodatnu gustoću i čipkasti umak u ovom jelu no vi ako nemate vremena probajte pronaći neku varijaciju svježe ili domaće ministre u dućanu.Grah sam koristila iz konzerve jer bi ovo trebala biti brza varijacija ovog jela .Ovo vrlo jednostavno i fino jelo sam koristila kao prilog ,vi po želji.


Sastojci:/4 osobe


200g domaćih krpica/tjestenine po želji

2 režnja pancete/fine domaće dimljene

3 češanja češnjaka

1 luk

1 žlica nasjeckanog peršina

1žlica maslinovog ulja

1 mala konzerva graha

sol,papar

200ml temeljca/povrtni


Priprema:

Na sitne trakice narežite pancetu .Stavite kuhati krpice u dovoljno ključale  slane vode da se skuhaju otprilike do pola./da laganu smekšaju..Ocijedite grah u situ lagano ga properite.
Zagrijete ulje u tavi pa na njemu prepržite pancetu da bude hrskava.Dodate sitno nasjeckani luk pa nastavite pirjati da se luk zažuti, dobije finu boju i omekšao ,dodate sitno nasjecani češnjak i peršin ,promiješate pa dodate grah.Grah lagano obavijene miješajući masnoćom pa podlijete temeljcem , pustite da sve kratko kuha .Dodate skuhane krpice rupičasto žlicom u tavu ,miješate ,nastavite kuhati da se krpice skuhaju do kraja i sve lagano ugusti/ako želite skroz gusto možete par komada graha izraditi, zgnječiti, vilicom i umiješati u umak/.


Isprobate krpice po želji dodatno posolite i dosta poparite svježe mljevenim paprom.Krpice prije serviranja možete pokapati sa malo maslinovog ulja.

4 komentara:

  1. ovo mi se jako dopada sa domaćom testeninom. Moja baka ih je pravila sa kiselim kupusom

    OdgovoriIzbriši
  2. Nekako je to uobicajeni recept krpice sa zeljem ili kiselim ili slatkim meni je ovo upalo u oko a i jako je fin o kao prilog ,pozz mila.-)))

    OdgovoriIzbriši
  3. Već se dugo spremam na krpice sa zeljem, mogla bi i ovo L.L.

    OdgovoriIzbriši
  4. Hhehe meni odlicne sa zeljem ali ni ovo nije razocaralo,pozz mila

    OdgovoriIzbriši

Comments system

Disqus Shortname