petak, 29. rujna 2017.

Gljive alla carbonara

Divni šampinjoni nadjeveni nadjevom alla carbonara, moram priznati da sam ovdje malo se pomakla od klasičnog carbonara umaka jer sam dodala malo vrhnja, no istina je da je vrlo važno ne pretjerati vrhnjem, žumanjak u tom slučaju možete ili ne morate dodati.Jelo mogu jesti i vegetarijanci , pancetu mogu zamijeniti dimljenim sirom.

Sastojci:

500g većih šampinjona

Umak:


70-80 g narezane pancete/suhe/

1 češanje češnjaka

1 žličica nasjeckanog peršina

70ml vrhnje za kuhanje

stapke od šampinjona

na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića

sol,papar/ja stavim dosta papra to mi paše u carbonari/

1/4žličice maslaca+mlaz maslinovog ulja


Priprema:

Odvojite stapke od klobuka, sve očistite.Stapke nasjeckate na sitno, klobuke stavite na zagrijanu tavu sa malo maslinovog ulja.Prepržite prvo na par minuta na klobuk da se zazlati, zatim  gljive okrenuti na unutarnju stranu/pazite na tekućinu  da vas  ne bi poprskalo.Odložite gljive na tanjur za seviranje.

U istu tavu stavite maslaca i mlaz maslinovog ulja pa dodate nasjeckanu pancetu, neka se zazlati i pusti masnoću/vegetarijanci neka preskoce  ovaj dio te dodaju sir nakon vrhnja/ potom dodati stapke, pirjate kratko da puste vode, dodate nasjekcani češnjak, nastavite pirjati a potom dodate vrhnje, žumanjak, začine, pustite da se sve kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne.Maknete sa vatre.
Klobuke nadjenete smjesom.Na vrh stavite malo naribanog parmezana/ako želite/.
Servirati toplo ili hladno .Možete servirati na salati, sa salatom kao predjelo, kao prilog nekakvim vege popečcima.


Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname