nedjelja, 27. siječnja 2019.

Šumska princeza ili šumska bajka

Jedna fina i brza tortica, idealna u čaj ili kavu, nije puno slatka.Kod mene u kombinaciji sa šumskim voćem vi možete staviti voće po želji a meni je jako fino sa višnjama.Uživajte!!!

Sastojci:/kalup za torte 24-26 cm 

Smeđi dio:

200ml mlijeka

3 jaja

malo soli/prstohvat

70ml ulja/obično

150 g šećera

1 vanilija šećer

3 žličice kakaa

280g brašna

1 pecivni prašak

Krema:

800ml mlijeka

80g šećera

1 vanilija šećer

1 paket pudinga od vanilije

1žlica brašna

2 žličice pume gustina

Voće:

350g šumskog voća/višnje

100ml vode/sok od višnje

1žlica gustina/ravna

3 žličice šećera/više manje po ukusu

Priprema:

Skužila sam da nema slika pripreme ali kolač je tako jednostavan da vam ni ne treba.

Napravite kremu tako da u lonac stavite sve sastojke za kremu, izmiješate da nema grudvica, stavite na srednju vatru pa pustite da se zgusne uz miješanje/pazite da vam ne zagori/ .Prebacite zgusnutu kremu u drugu zdjelu i ostavite ohladiti dok ne napravite biskvit.

Zagrijete pećnicu na 170C.

U zdjelu stavite cijela jaja sa obje vrste šećera, miješate dok jaja skroz ne zabijele pa dodate ulje i mlijeko, nastavite kratko miješate, potom dodate  brašno koji ste prije toga izmiješali sa solju, kakaaom i pecivnim praškom.

Pripremite kalup za torte tako da ga premažete maslacem i brašnom a na dno stavite papir za pečenje.

Stavite prvo smeđi biskvit, malo podignite krajeve po stijenkama kalupa.Ulite u sredinu bijelu kremu.Lagano poravnati.Staviti peći u zagrijanu pećnicu nekih  25-30 minuta, provjeriti dali je pečeno čačkalicom u biskvit.Izvaditi pečeni kolač, pustite da se ohladi.

Zato vrijeme skuhati preljev, staviti sve sastojke u lončić kuhati dok se ne zgusne.
Preliti polovicu preljeva po torti.Ostatak možete staviti u zdjelicu da svatko sebi dodatno prelije, servirati možete i sa tučenim šlagom.






Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname