četvrtak, 7. veljače 2019.

Katpati rolat sa tunom

Ako vam treba fino i lagano jelo za petak, a ne ide vam se na peškariju po frišku ribu, ili čisto želite nešto novo i drugačije za ručak, možda vam dolaze gosti, ovo je pravo jelo za vas, fino, zasitno.
Jako volim karpati tijesto za rolat jer je sočno i uvijek se fino stopi sa nadjevom .

Sastojci:

Tijesto:

90g maslaca

4 jaja

1/2žlčice soli

70g brašna/glatko

500ml mlijeka

1žličica kopra

Nadjev:

2 konzerve tune

sol,papar

200g svježih očišćenih listova špinata

1žličica vlasca

3 komada mladog luka

3-4 žlice majoneze light


Priprema:

Upalite pećnicu na 160C da se ugrije.Na lim za pečenje veličine 35x25 cm  stavite papir za pečenje.
U lonac otopite maslac sa mlazom ulja, dodate cijelu količinu brašna, miješate da se lagano zaprži i zgusne, dodate mlijeko nastavite miješati da se sve zgusne, maknete sa vatre, prebacite u zdjelu za miješanje, pustite da se lagano ohladi.
Odvojiti žumanca od bjelanjak pa dodati jedan po jedan žumanjak u smjesu sa brašnom, dodat kopar , još malo soli po potrebi i papra.Izraditi bjelanke u čvrsti snijeg dodati smjesi sa jajima i brašnom lagano žlicom da se poveže u glatku smjesu.
Smjesu prebaciti na lim za pečenje, lagano raspodijeliti, da bude ravnomjerno.
Peći u zagrijanoj pećnici nekih 30Min.Pečeno izvaditi da se ohladi zarolano kao i svaki drugi rolat u kuhinjsku krpu.Rolat mora biti hladan prije mazanja nadjeva.
Za to vrijeme na malo maslaca izdinstate špinat, samo dok malo ne uvene, ocijedite ga dodatno rukama, narežite ga na sitno.Sve sastojke za tunu pomiješate u smjesu, dodate špinat i majonezu.Izmiješate pa doradite solju i paprom, po želji možete dodati i malo soka od limuna ili kopra.Zamotate rolat u alu-foliju i ostavite na pola sata u frižider, izrežite ga po želji.

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname