nedjelja, 9. kolovoza 2020.

Biftek od klokana u umaku od vrganja



Hvala Lidlu na divnoj nagradi baš sam sretna da im se svidio Parmak kebab.Danas jedno egzotično jelo, biftek/stek od klokana u laganom umaku od suhih vrganja, tko ima hrabrosti sve preporuke, meso okusom podsijeća na diljač, mekan i podatno divno se sljubilo sa umakom od vrganja.Ovaj umak super paše uz sva crvena mesa pa izaberite po ukusu.
Sastojci:
4 odreska od klokana
sol,mljebeni šareni papar
Umak:
200ml pilećeg temeljca
2 žlice suhih vrganja
sol,papar
Ostalo:
1 crveni luk srednji
1 češnja češnjaka
50g maslaca
dobar mlaz maslinovog ulja
1,5žlica brašna
7-8 listova svježe kadulje
200 ml bijelog vina
200ml pilećeg temeljca
1 žličica nasjekcanog peršina
sol,papar

Priprema:
Napravite prvo umak:Suhe vrganje stavite u posudu podlijete vrućim temeljcem , pustite da odstoji pola sata da vrganji omekšaju.Zagrijete maslac dodate maslinovo ulje/dobar malaz nemojte da se luk dinstana suho/ dodate sitno nasjekcani luk i češnjak , pirjate dok luk ne omekša,dodate vrganje /koje ste prije toga procijedili, tekućinu ostavite a sedimentkoji se skupio u situ bacite/kratko dinstate uz mješanje, pred kraj dodati nasjeckanu kadulju/ja odvojim list od peteljeke/.Dodate brašno, miješate da se brašno zaprži, dolijete bijelo vino pustite da ishlapi do pola pa dodate temeljac, pustite da se sve zgusne, probati, dodati soli i svježeg mljevenog papara po ukusu.Na kraju dodati sitno nasjekcnai peršin.
Steak formirati na okruglo, vezati koncem za kuhanje.Premazati maslinovim ulje, posoliti.Prepeći na grill tavi.
Servirati uz umak.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname