petak, 27. kolovoza 2021.

Slatko-kisele arapske tikvice


 Jako fine tikvice sa daškom orijenta. u recept inaće ide melasa od nara ali vi možete zamijeniti medom.Uživajte uz ove fine tikvice kao prilog ili kao glavno jelo uz rižu.


Sastojci:

3-4 manje tikvice ili dvije veće

1 luk/manje

2 zrele rajčice

2-3 češnja češnjaka

1žličica metvice

3 žlice svijetlog octa

1žličica sjeckanog peršina

1 kocka šećera

2 žlice melase od šipka ili med

2 žlice maslinovog ulja

sol,papar


Priprema:



Narežite na trake tikvice.Posolite, ostavite sat vremena u cjedilu, nakon toga ih osušiti .Rajčice zarežite na križ kratko potopite u vruću vodu.Izvadite ij , ohladite, ogulite i narežite na kocke.


Tikvice operite od soli, ocijedite.Narezati luk i češnjak, prepržite ih par minuta na vrućem ulju.Dodati tikvice nastaviti dinstati minutu , dvije, dodati rajčicu, peršin i metvicu.

Začinite octom i šećerom.Kuhati sastojke nekih 20 minuta dok ne dobijete divan umak, na kraju dodati melasu od nara ili med.Posoliti i popapriti po ukusu.


Tikvice operite od soli, ocijedite.Narezati luk i češnjak, prepržite ih par minuta na vrućem ulju.Dodati tikvice nastaviti dinstati minutu , dvije, dodati rajčicu, peršin i metvicu.

Začinite octom i šećerom.Kuhati sastojke nekih 20 minuta dok ne dobijete divan umak, na kraju dodati melasu od nara ili med.Posoliti i popapriti po ukusu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Comments system

Disqus Shortname