Još jedan recept sa coolke.
Sastojci:
3žlice maslaca+ mlaz ulja10-tak češnjeva češnjaka
2,5dl suhog bijelog vina
400ml vode/temeljca
250ml vrhnja za kuhanje/može light
1žlica nasjeckanog češnjaka
sol,papar
Serviranje:prepržene kockice kruha, prepržene sjemenke bundeve
Priprema:
Zagrijete maslac sa mlazom ulja.Na sitno na sjeckate češnjak.Kratko prepržite češnjak na ulju da fino zamiriše, pazite jer lako zagori a tom slučaju će te morati ispočetka.Dodati vino pustiti da vino prokuha i alkohol ispari pa dodati vodu ili temeljac, pustiti da prokuha, smanjiti vatru pa na lagano kuhati 15min./da češnjak omekša/.Maknuti sa vatre dodati vrhnje i isto na sjeckani peršin/bez peteljki/pa sve dobro izraditi štapnim mikserom.Vratiti još kratko na laganu vatru da se vrhnje ugrije i sve poveže.Posoliti i popariti po ukusu.
Servirati po preporuci ili samo.