četvrtak, 10. ožujka 2016.

Lepezasta pileća prsa

Lepezasta pileća  prsa

600g pilećih prsa bez kože na kosti

1 crvena rog paprika

Preljev:


1žlica majoneze light

1 žlica kečapa

1 žlica grčkog gustog jogurta

1/2žličice suhog timijana/origano

1 sitno nasjeckani/protisnuti češnjak/1 ravna žličica suhog

sol,papar



 1 Cesto cete naci pileca prsa na kosti, na akciji no,svih ih obično odvoje od kosti i koriste kao fileti ili za juhu .

Ovo je način da ih napravite stvarnom gurmanskom poslasticom ,da budu mekana i sočna i da se ne sramite servirati ih kao fino  pečenje za goste.
Prsa su fina,mekana i sočna i kad se ohlade ja sam svoje ostatke od stavila sutra dan u sendvič sa salatom ,jako su fina.

2 .Operite i osušite prsa.Narežite ih na 5-6 mjesta ukoso da napravite đepice.Operite i narežite papriku na trak.U svaki depic stavite komad paprike.
Zagrijte pećnicu na 200C.

3.U zdjelici pomjesajte sastojke za premaz.
Premazite bogato prsa.Ostavite malo premaza za kasnije.
Stavite prsa u dublju posudu za pecenje ,stavite foliju i poklopac ako imate.Ostavite da se peku 30 min.
Nakon 30min.smanjite temperaturu na 180C.Odklopite piletinu ,premazite je sa ostakom preljevea nastavite peci jos 15.Min.

Gotova ,fino zapecena prsa izvadite iz pecnice ,Pokrijte siroko folijom i ostavite deset minuta prije rezanja da se odmore.

Comments system

Disqus Shortname