Sastojci:
5 jaja/L
70g brašna/glatko/
70g gustina
malo soli
1 vanilija šećer
1/2limun korica
150g šećera
Krema:
200g mascapone sira
100g krem sira
150g bijele čokolade
200ml mliječnog vrhnja za šlag
1/2limuna korica
1/2 instant želatanine
80g šećera u prahu/manje više po ukusu
ostalo:
200ml vrhnja za šlag
par žlica ribane bijele čokolade
1 limun sa korom
2-3 žlice šećera u prahu
Priprema:
Biskvit:
Stavite cijela jaja u zdjelu za miješanje dodate obje vrste šećera i prstohvat soli, miješate mikserom dok se ne napravi gusta lijepa, bijela krema/trebati će vam negdje 15 minuta miješanja na najjačem programu za miksanje/.
U zdjelici sa strane stavite gustin, brašno, promiješate ih zajedno da se poveže.Sve staviti u situ ili najfinije cijedilo za juhu pa lagano prosijate na izrađena jaja, dodate koricu limuna, špatulom ili žlicom lagano umiješate brašno u smjesu pazeći da ne izgubite volumen i da vam ne izađe zrak iz jaja/s obzirom da nema pecivnom praška u tijesto to je važno zbog mekoće i volumena tijesta/
Napravite kremu:
Izradite šlag u kremu.U drugoj zdjeli stavite mascapone i krem sir, izradite ih zajedno da se povežu.Bijelu čokoladu otopite u banji mariji ili mikrovalnoj pa je stavit u sir , sve izradite mikserom da se poveže.Želatinu napravite prema uputsvu na kesici pa je dodate siru u sve umiješate izrađeno vrhnje, dodati toliko šećer u prahu, sok od limuna i koricu, izmiješati da se poveže, po želji možete dodati i više šećera to ostavljam vama mi volimo da je malo kiselkastije, pogotovo iza finog i obilatoga objeda.Nadjente tortu kremom, ostavite u frižideru 1h da se ohladi i stisne.Pokapajte tijesto sa malo mlijeka.
Napravite dekoraciju od limuna:limun narežite na fete prospite ih dobro s jedne i druge strane šećerom u prahu , stavite na kuhinjski papir ostavite pola sata stajati/tako vam se poslije neće cijediti po kolaču/
Ukrasite po želji tortu slatkim tučenim vrhnjem/šlagom u sredini prospite ribanom bijelom čokoladom pa stavite fete limuna i malo ružmarina.
Ostavite da se dobro ohladi.Narežete na fete.