ponedjeljak, 4. travnja 2016.

Panna Cotta Tarte

Sastojci:

Tijesto:

300g brašna
200g maslaca/sobne temperature
100g šećera
prstohvat soli

Nadjev:

400ml vrhnja za šlag/mliječno
50g šećera
1 vanilija šećer
4listića želatine/lidl / 1 kesica instant

Preljev od jogurta:

150 g grčkog jogurta
50 g šećera u prahu

Preljev od jagoda:

250g jagoda
50g šećera u prahu

 Priprema:

Tijesto:U zdjelu dodate sve sastojke za tijesto .Zamijesite tijesto u kuglu da se sve poveže.Stavite u prozirnu foliju odložite u frižider na pola sata.Stavite tijesto u kalup za tart /može i okrugli i dugi/stavite foliju pa pospite grahovice da vam se puno ne digne tijesto/tipa leće ili grah/pecite ga na 160C sa vrućim zrakom nekih 30 min ili na bez vrućeg zraka na 180C.Izvadite tart .Pustite da se tart dobro ohladi prije nego stavite panna cottu jer ako stavite dok je vruće tijesto će omekšati i raspasti će se.
Nadjev: U lončić stavite vrhnje šećer ,vanija šećer.Sve zagrijete .Želatinu namočite u hladnu vodu/ ili po upustvu za uporabi/u kad omekša dodate u vrhnje .Sve izmješajte.Odložite.
Prelite umak preko dobro ohlađeno tijesta .Stavite u frižider da se stisne.

Preljev jogurt:Pomiješate jogurt sa šećerom u prahu .Premažete preko stisnute kreme.
Preljev od jagoda:
Ispasirajte jagode sa šećerom .Premažete ili iscrtate po tartu.Možete koristiti i gotovi đem od jagode kojeg samo zagrijete i lagano otopite .Iscrtate šare po želji..

2 komentara:

Comments system

Disqus Shortname