Sastojci:
3-4 lijepe tvrde rajčice/oko 500g
150g tune iz salamure
4-5žlica dobrog maslinovog ulja
1žlica kiselih kapara/oprani
1/2žličice origana
sol,papar
2 češanj češnjaka
1 žličica nasjeckanog lišća peršina
2 mlada luka
svijetli vinski ocat
150g tune iz salamure
4-5žlica dobrog maslinovog ulja
1žlica kiselih kapara/oprani
1/2žličice origana
sol,papar
2 češanj češnjaka
1 žličica nasjeckanog lišća peršina
2 mlada luka
svijetli vinski ocat
Priprema:
Tunu dobro ocijedite, stavite je u zdjelu pa je izradite vilicom na sitne komade.Na sitno nasjeckate češnjak i mladi luk, dodate tuni, po potrebi na sitno nasjecate i kapare, sve zamiješate sa tunom.Dodati maslinovo ulje, malo octa, nasjeckani peršin i origano.Zamiješate sve fino pa posolite i popaprite po ukusu.Odložite.