Fini stakleni rezanci i prženi mladi kupus, sladak i fin, sve gotovo u trenu a sve zdravo i fino.Ako vam treba brz, fin i zdrav vege ručak isprobajte ovaj recept.Osim staklenih rezanaca možete koristiti običnu tjesteninu /tipa špageta/.
Sastojci:
1 srednji mladi kupus/naglasak je na mladi/
125g staklenih rezanaca/tjestenine ali tanke po želji/
3 jaja
1 mala ljuta papričica/opcionalno
malo soli
1žličica sezamovog ulja
1žličica ulja
1žlica rižinog octa/bijelo vino
2 mlada luka
na vrh noža ljute mljevene paprike
2 češanja češnjaka
2mlinca bijelog papra
soja umak po ukusu
Priprema:
Zagrijete wok sa malo ulja/pazite da rasporedite ulje po cijelom woku/razradite jaja sa malo soli.Namočite staklene rezance u vodi ili ako koristite obične skuhate ih.
Prepecite razmućeno jaja u woku odvajajući ih drvenom žlicom.Izvadite ih na toplo mjesto i odložite do korištenja.Narežite povrće na tanko.Kupus podijelite na četiri dijela, izvadite srčiku pa svaki dio narežite na sitne trakice.
Sastojci:
1 srednji mladi kupus/naglasak je na mladi/
125g staklenih rezanaca/tjestenine ali tanke po želji/
3 jaja
1 mala ljuta papričica/opcionalno
malo soli
1žličica sezamovog ulja
1žličica ulja
1žlica rižinog octa/bijelo vino
2 mlada luka
na vrh noža ljute mljevene paprike
2 češanja češnjaka
2mlinca bijelog papra
soja umak po ukusu
Priprema:
Zagrijete wok sa malo ulja/pazite da rasporedite ulje po cijelom woku/razradite jaja sa malo soli.Namočite staklene rezance u vodi ili ako koristite obične skuhate ih.
Prepecite razmućeno jaja u woku odvajajući ih drvenom žlicom.Izvadite ih na toplo mjesto i odložite do korištenja.Narežite povrće na tanko.Kupus podijelite na četiri dijela, izvadite srčiku pa svaki dio narežite na sitne trakice.
Stavite u wok jos malo ulja pa dodate čili papričicu, mladi luk i češnjak,kratko propirjate pa dodate narezani kupus.Promiješate i miješajući dinstate dok malo ne omekša zapamtite da kupus mora ostati hrskav, vratite jaja i dodate ocijeđenu tjesteninu , lagano posolite i poparite bijelim paprom, doradite soja umakom po ukusu.
Servirati toplo, posuti nasjeckanim mladim lukom ili meni bolje paše nasjeckanim svježim peršinom.