Sastojci:
Marinada:
oko 500g mekanog goveđeg šnicla
3žlice sezamovog ulja
3žlice/ravne gustina
1žlica soja umaka
1žlica rižinog octa
Povrće:
3 manje mrkve/dvije srednje
4 grančice celera
3 mlada luka
pola palca svježeg đumbira
Umak:
1/2žličice szechuanskog papra
1/2žličice pet blaga začina
1/4 žličice ljute paprike
2 češanja češnjaka
1žlica smeđeg šećera
1 žlica ljutoga ili slatkog kečapa
5 žlica soja umaka
1žlica rižinog octa
4žlice vode
Priprema:
Narežite meso na trake .Stavite meso u keramičku zdjelu pa dodate dvije žlice sezamovog ulja i ostale tekuće sastojke ,promiješate ,dodate svu količinu gustina pa nastavite miješati da se sve prožme ,ostavite stajati 10 min.Za to vrijeme na trake narežite oprano povrće a na sitne kockice đumbir/ja volim kad je đumbir malo krupniji a vi ako ne želite to, slobodno ga naribate na finom ribežu ,pazite da to radite na tanjuriću ili nekoj podlozi jer će pustiti sok a to je šteta izgubiti,inače đumbir je interesantna namirnica a u aziju mu daju veliko značenje gotovo religiozno ,postoje čak teorije o tome da se koža đumbira ne smije kidati nožem nego strugati jer da se mijenja okus i kemijski sastav ,ja nisam to provjeravala i pristupam mu samo kao hrani ali evo danas mi je neka volja za pisanjem pa da onda i tu crticu napišem/
U wok stavite žlicu ulja dobro zagrijete ,okrenete malo tavu da se ulje rasporedi po stijenama,smanjite vatru na pola /kupite dobar wok i vjerujte mi koristiti će ga često/dodate trećinu mesa drvenom žlicom ili štapićima odvajate meso ,okrećući da se ispeče sa svih strana ,izvadite na toplo mjesto pa nastavite dodavati meso dok svo ne bude preprženo/neće vam trebati više od 3-4 min./.Dodate po potrebi još malo ulja/pojačate opet vatru na najjače/ pa dodate svo povrće ,pržite povrće 3-4 minute okrećući ga često drvenom žlicom .U zdjelici sa strane pomiješate sve sastojke za umak.
U wok vratite meso podlije sa umakom pustite da sve prokuha,pustite da sečuanski umak kuha jednu minutu ,da se lagano ugusti.
Servirate ovo divno aromatično jelo ,posuto tostiranim sezamom i kuhanom rižom.