Sastojci:/mjere prilagodite veličini tikvica/
2 srednje tikvice/3 manje
5 manjih rajčica
250g mozzarelle/mladi sir /ricotta
1/4 žličice češnjaka u prahu/1 češanj češnjaka sitno naribani
10-tak listova bosiljka
1/2žličice nasjeckanog peršina
sol,papar
maslinovog ulja/4-5 žlica/po ukusu
Priprema:
Narežite tikvice na duge trake ,nemojte da budu pretanke/tikvice su u sezoni pune vode jer se dosta zalijevaju tako da brzo rastu ,kad narežete tikvicu pretanko sredina kod pečenja se zalijepi i otpadne zato je potrebno da tikvice narežete na malo deblje šnite/.
Tikvice prepecite po par minuta na svakoj strani na grill tavi .Složite ravno na tanjur za serviranje,pustite da se ohlade.
U zdjelicu pomiješate nasjeckani češnjak i peršin.Premažete tikvice tom smjesom,posolite ih i popaprite svježe mljevenim paprom.