Predivni sočni mesni odresci panirani u tikvicama, divno, lagano jelo iz pećnice.
Sastojci:
700g tankih šnicli/svinjetina, teletina, piletina
2 -3 manje tikvice
2 jaja
sol,papar
2žlice maslinovog ulja
70g ribanog sira
3 žlice naribanog parmezana
1/2žličice mažurana
1/4 žličice ljute crvene paprike/opcionalno
1 manji naribani luk
1 naribani češanj češnjaka
1žlica senfa/dijon
Priprema:
Šnicle očistite od masnoće i žilica.Operite ih i osušite.U zdjeli sa strane napravite marinadu tako da stavite sol, papar, ulje, naribani luk i češnjak te senf te ljute mljevene paprike ako koristite, dodate 2 žlice hladne vode.Prelite marinadu preko odrezaka , ostavite stajat nekih 1h da se odresci lagano mariniraju, možete ako se sjetiti i ostaviti u marinadi preko noći.
Marinirane odreske izvadite iz marinade Posložite ih na lim na koji ste stavili papir za pečenje.Zapecite ih deset minuta u zagrijanoj pećnici na 200C.
Za to vrijeme naribate tikvice, pa dodate obje vrste sira, sol,papar i jaja.Dobro promiješate .Tikvice posložite preko odrezaka u .Prelite ostatkom marinade.Mala napomena ako vam se tikvice puno cijede lagano iz ocijedite.
Smanjite temperaturu pečenja na 170C pa nastavite peći odreske još pola sata.Servirate posložene na listove salate i prilog po želji.