Divna gnijezda od krumpira i mrkve jako dekorativna i fina salata.Za dragu Katu/Katin špajz blog/
Sastojci:
4 krumpira
1žličica maslaca
1žlica mlijeka
sol,papar
4 srednje mrkve
3 žlice grčkog jogurta
1 žlica majoneze
1 češanja češnjaka
2 žlice nasjeckanih oraha
sol,papar
3 žlice maslinovog ulja
Priprema:
Operite i ogulite krumpir. Narežite ga na kockice pa ga stavite u hladnu posoljenu vodu kuhati nekih 20 min.,dok se ne skuha. Skuhani krumpir ocijedite ispasirate kao za pire ,dodate maslaca i malo mlijeka te lagano po paprite .Promiješate sve da dobijete glatku kuglu tijesta.2. Od krumpira odvajate kuglice veličine malo veće od oraha .Formirate zdjelice kao sto je na slici ,formirane zdjelice stavite u frižider da se ohlade i malo stvrdnu.
3. Za to vrijeme napravite nadjev od mrkve: Očistite i naribate mrkvu. U tavi zagrite ulje pa na njemu izdinstate par minuta mrkvu da malo omeksa,posolite je i po paprite.Izdinstanu mrkvu premjestite u zdjelu i pustite da se malo ohladi. U ohlađenu mrkvu stavite na sjeckane orahe,sitno sjeckani češnjak ,jogurt i majonezu ,sve dobro promiješate ,po potrebi poparite i posolite. 4. Smjesu od mrkve savite u zdjelice od krumpira .Ostavite da se sve ohladi u frižideru .
Ovo jelo možete poslužiti kao hladnu salatu ili na sobnoj temperaturi kao prilog uz neki fini umak. Posluživanje Ukrasite korpice po želji, prospite ih nasjeckanim peršinom