Sastojci:
Tijesto:
160g brašna
200g šećera
1žlica praška za pecivo
200g grčkog jogurta/kiselo vrhnje
2 pune žlice otopljenog maslaca
3 jaja
prstohvat soli
Nadjev:
250g kiselo vrhnje/20%300g jagoda /voće po želji/+par jagoda za ukras
50-100g šećera u prahu
1 vanilija šećer
2 žlice nasjeckanih oraha /lješnjaka i sl/opcionalno
Priprema:
U dublju zdjelu stavite jaja i šećer izradite ih pjenasto .Dodate jogurt/kiselo vrhnje pa izmješajte zajedno da se poveže.
Zajedno pomiješate griz,brašno ,prstohvat soli i pecivni prašak pa sve zajedno dodate u smjesu na kraju dodate otopljeni maslaca.Dobro promiješate pa sve stavite u kalup za torte/22cm /koji se prije toga premarali maslacem i lagano po brašnili.Pecite u zagrijanoj pećnici na 200C/oko 35 min/ provjerite čačkalicom.
Gotovi biskvit pustite da se ohladi pa ga izdubite tako da ostavite tijesto debljine oko2 cm.
Izdubljeni biskvit namrvite na sitno .Jagode operite i nasjeckajte na kocke.Ako koristite orahe i njih nasjeckajte .U zdjelu stavite kiselo vrhnje i šećer u prahu ,izmiješate da se poveže /slatkoću doista doradite po svom ukusu/ pa dodate biskvit i jagoda ,sve izmješajte pažljivo zajedno .
Nadjenete izdubljeni biskvit.
Nasjeckajte ostale jagode na veće komade pa ih naizmjenicno nabodete po nadjevu .Možete posuti sa krupno nasjeckanim orasima.
Pustite da se sve dobro ohladi .