Turska kuhinja
4 osobe
Sastojci:
500g jogurta/grčki
Preljev:
220ml maslinovo ulja/dobro
1/2žličice ljute paprike/pull biber/tucana paprika
1/2 žličice mljevene paprike
2češnja češnjaka
1/2žličice octa/jabučni
1žličice soli/manje više po ukusu
1/2žličice mljevenog cimeta
1/2žličice šećera
Priprema:
Ako nemate čvrsti jogurt ,koristite grčki jogurt koji ste stavili u sito na gazu da se dodatno ocijedi /preko noći.Ako pak nemate vremena slobodno pomiješajte jogurt sa sirnim namazom u jednakim omjerima i nastavite po receptu .
U lončić stavite maslinovo ulje ,cimet ,sol,šećer i ostale sastojke ,pazite samo da je češnjak dosta jako usitnjeni.Zagrijavate na laganoj vatri da se sve poveže u divan okus.Pustite da se ohladi Isprobate slanost .Zapamtite samo da je jogurt neslan tako da se to može spojit u finu harmoniju.
Vadite žlicom za sladoled ili običnom žlicom hrpice veličine marelice.Sredini svake hrpice napravite rupu ,u nju stavite priprepremljeni umak od maslinovog ulja .Višak možete proliti okolo.