Jednostavni mali zagrisci od mesa i lisnatoga tijesta.
Sastojci:/16kom
250g mljevenog mesa
1 manja tikvica
1 manji luk
2 češnja češnjaka
1/2žličice timijana
1/2žličice origana
sol,papar
1/2žličice kumina
1žličica koncentrata rajčice
100ml pilećeg temeljca
1žlica maslinovog ulja
100g naribanog sira
Servirati toplo ili hladno.
Sastojci:/16kom
250g mljevenog mesa
1 manja tikvica
1 manji luk
2 češnja češnjaka
1/2žličice timijana
1/2žličice origana
sol,papar
1/2žličice kumina
1žličica koncentrata rajčice
100ml pilećeg temeljca
1žlica maslinovog ulja
100g naribanog sira
Priprema:
Raširite lisnato tijesto na papir za pečenje, narežite ga na pola, pa svaku polovicu poprečno po pola, podijelite uzdužno po sredini tijesto a potom svaku kocku dijagonalno.Rezacem za pizzu /rotolon/zarežite oko pola milimetra ruba svakog trokuta./vidi sliku/
Napravite nadjev:nasjeckate luk i češnjak, zagrijete maslinovo ulje u tavi, prodinstate luk i češnjak da uvenu, dodati meso, propirjati da se meso ispeče , dodati tikvicu, nastaviti pržiti dok tikvica ne uvene.Dodat koncentrat rajčice i sve začine, promiješati.Podliti sve temeljcem, pustiti par minuta da sve kuha na laganoj vatri i da se umak skroz reducira.Prebacite sve u drugu posudu ostavite par minuta da se malo ohladi/ne smijete nadjevat na lisnato dok je vruć nadjev/.
Stavite nadjev na trokute pazeći da ne prelazite nacrtani rub.Prospite sirom, pokapate sa još malo maslinovog ulja.
Peci u zagrijanoj pećnici na 180C/15-20min ili dok se trokutići ne zarumene i napušu te se miču po papiru, moraju biti hrskavi da čvrsto stoje u ruci.Servirati toplo ili hladno.